Üdvözöljük a

Közbeszerzés | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Közbeszerzés

Szerző: Rabb Szabolcs

Elemzések alapján, Magyarországon a meghirdetett közbeszerzéseket más EU-s tagországhoz képest alacsonyabb arányban nyerik el hazai cégek. Ausztriában ez az arány a helyeik javára 80, Németországban 90 százalék, Magyarországon 40-60%.  Nálunk olyan közbeszerzési rendszer alakult ki, amely nem segíti a hazai, a helyben adózó és a profitot itthon tartó cégeket.

Az önkormányzatok nincsenek könnyű helyzetben, amikor a közbeszerzési eljárásokon helyzetbe akarják hozni a helyi vállalkozásokat, hisz ugyanazokat a szabályokat kell alkalmazniuk, amiket szerte Európában. S tegyük hozzá, ott sem a kkv kör nyeri a beruházások többségét. Csakhogy az ottani nyertesek a saját nemzetgazdaságukat erősítik.

 

Pécsett és Baranyában a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Közbeszerzési Kabinetet alapított, hogy a vállalkozások közbeszerzési tevékenységét és aktivitásait segítsék, támogassák.

 

A Kabinet várja a közbeszerzés iránt érdeklődő vállalkozásokat, segítünk nemcsak a tanácsadásban, de eljárások bonyolításában is.

 

Rendszeresen közbeszerzési hírlevelet küldünk meg az önkéntes kamarai KKV-nak, amelyben a helyi, baranyai közbeszerzési ajánlatok kerülnek bemutatásra.

 

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara minden rendelkezésére álló eszközt megragad arra, hogy a helyi vállalkozások érdekeit képviselje, számukra piacokat és munkalehetőséget biztosítson.

2013-ban a Pécsi Tudományegyetem Közbeszerzési Igazgatóságával megkezdtük a szorosabb szakmai együttműködést, amelynek eredményeként az egyetem közbeszerzési ajánlatadói adatbázist épített a Baranya megyében működő vállalkozások bevonásával, a Kamara szakmai koordinálásával.

Kapcsolódó menüpontok: