Üdvözöljük a

Közbeszerzési referens képzés | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Közbeszerzési referens képzés

Szerző: Császár Gergely | 2015. szeptember 14.

2013-ig több száz hallgató szerzett oklevelet a PBKIK Oktatási Központ Kft., majd a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megtartott képzéseken. 2014-től az új OKJ szabályozások alapján a kamara nem végez felkészítést. A képzéssel kapcsolatos speciális tapasztalatait átadta, ettől az évtől a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karavette át a feladatokat.

 ! A képzés kereteiről az alábbiakban nyújtunk tájékoztatást. Ettől a konkrét tanfolyamok részleteikben eltérhetnek !

Az aktuális felhívás elérhető a http://archiv.pbkik.hu/hu/tanfolyamok weboldalon, illetve további információ kérhető a PBKIK Innovációs osztályán (72/507-186).

 

Közbeszerzési referens felső középfokú szakképesítés (OKJ 52 343 01)

 

A Pécsi Tudományegyetem Közbeszerzési referens képzést hirdet. A 250 órás OKJ-s képzés lehetővé teszi, hogy a résztvevők mind az ajánlatkérői, mind az ajánlatadói oldalon magas szintű szaktudással bíró szakemberekké váljanak a közbeszerzési eljárások szervezésében és lebonyolításában. A képzés szakmai programja a magyar közbeszerzés törvényi szabályozásra, annak gyakorlatára, intézményrendszerére, az elektronikus közbeszerzési rendszerre és a jogorvoslatokra terjed ki.

 

A képzés célja:

A közbeszerzési referens munkakör betöltéséhez szükséges kompetenciák elsajátíttatása. A közbeszerzési referens legyen képes alkalmazni a közbeszerzési és a kapcsolódó jogszabályokat. Képes legyen ellátni a közbeszerzési eljárásokban az ajánlatkérőkre háruló tervezési feladatokat, valamint folyamatosan figyelemmel kísérni a beszerzéssel érintett piac keresleti és kínálati viszonyainak, árainak alakulását. Ajánlatkérői oldalon képes legyen előkészíteni a közbeszerzési eljárásokat. Ajánlatkérői oldalon képes legyen koordinálni a közbeszerzési eljárás lebonyolítását, illetve bekapcsolódni az esetleges jogorvoslati panaszok kezelésébe. Ajánlatkérői oldalon képes legyen nyomon követni a közbeszerzési eljárás alapján kötött szerződések teljesítését. Képes legyen ellátni a közbeszerzési eljárásokban az ajánlattevői oldalon jelentkező feladatokat, különös figyelemmel kísérni a megjelenő közbeszerzési hirdetményeket. Képes legyen javaslatot tenni az eljárásban való részvételre és koordinálni az eljárásban való részvétellel, valamint az esetleges jogorvoslattal kapcsolatos feladatokat, és képes legyen részt venni az ajánlat/részvételi jelentkezés összeállításában.

 

A tananyag egységei:

  • A közbeszerzés alapjai (10848-12),
  • Közbeszerzési intézményrendszer és jogorvoslat (10849-12),
  • Jogi alapintézmények (10858-12),
  • Közbeszerzési gyakorlat (10859-12),
  • Közzététel, kommunikáció és az elektronikus eljárási cselekmények (10860-12).

A résztvevők a képesítés megszerzéséért modulzáró vizsgákat, a komplex szakmai vizsga keretében pedig gyakorlati, központi írásbeli és szóbeli vizsgát tesznek.

 

A hallgatók a 12/2013 (III.29) NFMrendelet szerinti szakmai és vizsgakövetelmények alapján készülnek fel,  a módosított közbeszerzési törvény gyakorlati tapasztalatai alapján aktualizált tematikával.

 

Tanfolyam megnevezése: Közbeszerzési referens

OKJ száma: 52 343 01

A tanfolyam szervezője: Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

OM azonosító: FI 58544

A tanfolyam időtartama: 250 óra

Helyszín: részletek az aktuális felhívásban.

Jelentkezés: jelentkezési határidő és a jelentkezési lap elküldésének helye az aktuális felhívásban.

Kezdési időpont: részletek az aktuális felhívásban. A PTE KTK abban az esetben indítja el a tanfolyamot, ha a csoportlétszám eléri a minimális 10 főt.

Tanfolyam vége és az OKJ komplex szakmai vizsganapok: részletek az aktuális felhívásban.

Oktatások rendje: részletek az aktuális felhívásban.

 

A szakmai vizsgára bocsátás feltétele:

  • valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele (min. 51%),
  • képzési és vizsgadíj befizetése.

Részvételi díj: részletek az aktuális felhívásban.

 

Az összeg tartalmazza az elektronikus oktatási segédanyagok, az évközi modulzáró vizsgák és az OKJ-s záróvizsga díját is.

Részletfizetés: a részvételi díj megfizetésére két egyenlő részletben van mód.

 

Igényelhető felnőttképzési szolgáltatások: Előzetes tudásszint-felmérés, képzési szükségletek felmérése és képzési tanácsadás.

A belépés jogszabályban megfogalmazott minimum feltétele: érettségi végzettség

Egyéb részvételi feltétel: a képzéshez saját laptop szükséges.

Minimális csoportlétszám: 10 fő.

Maximális csoportlétszám: 20 fő.