Üdvözöljük a

CleanLaunchpad - Zöld ötletverseny | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

CleanLaunchpad - Zöld ötletverseny

Szerző: Hamar László | 2014. május 27.

altKeresik Európa legjobb, fenntarthatósághoz kapcsolódó üzleti ötletét! Ha zöld vállalkozásba fogna, nevezzen a téma legnagyobb európai ötletversenyére, a CleanLaunchpadre és nyerjen 10 000 eurót és akcelerációs program részvételt egy igazi nemzetközi mezőnyben.

A CleanLaunchpad ötletverseny idén először 11 európai országban párhuzamosan kerül megrendezésre, a Climate-KIC támogatásával. A Climate-KIC az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) klímainnovációs programja, amely regionális start-up inkubációját a hazai MyCo Incubation végzi. 

 

A 3 körből álló start-up versenyre bármilyen ötlettel lehet pályázni, amely elősegíti a zöld gazdasági átmenetet és fenntartható gazdasági fejlődést. Az októberben, Valenciában zajló döntőn a nyertes 10 000 eurós fődíjat vihet haza, míg a második és harmadik helyezettet 5000 és 2500 euróval jutalmazzák. Ahhoz pedig, hogy a jó ötletekből valódi vállalkozás legyen, a Climate-KIC biztosítja minden ország 3 dobogósának a bejutást világszínvonalú cleantech akcelerációs programjába. Ilyen módon a magyar nyertesek akár a hollandiai, vagy angliai inkubációba is bekerülhetnek, hiszen a Climate-KIC égisze alatt jelenleg 7 országban zajlik start-up akcelerációs program: Nagy Britannia, Hollandia, Németország, Lengyelország, Olaszország, Spanyolország és Magyarország.

 

A magyarországi első forduló jelentkezési határideje 2014. június 17. A jelentkezők közül nemzetközi zsűri választja ki a hazai résztvevőket, akiknek június 27-29-én kétnapos Bootcamp-et szervez a MyCo Incubation Budapesten. A magyar mezőnyt profi coach-ok készítik majd fel a hazai elődöntőre, ahonnan 3 ötlet jut tovább a valenciai döntőbe.

 

Jelentkezés és további információk a www.cleanlaunchpad.eu oldalon.

Kérdés esetén forduljon Miskolczy Csaba inkubációs vezetőhöz a csaba@myco.hu címen.

Kiíró: Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT)
Közzététel időpontja: 2014. 05. 27.
Beadási határidő: 2014. 06. 17.