Üdvözöljük a

Climate-KIC Akcelerációs Program startupok részére | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Climate-KIC Akcelerációs Program startupok részére

Szerző: Hamar László | 2014. március 26.
Cimkék: EU,pályázat

altA program célja, hogy olyan innovatív mikrovállalkozások alapítását és piacra lépését támogassa, amelyek (1) termékei és szolgáltatásai csökkentik a globális széndioxid kibocsátást, továbbá (2) biztosítják az önfenntartó gazdasági fejlődést és (3) innovatív üzleti megoldások révén élhetőbb világot alakítanak ki. Összefoglalóan képesek ún. klímainnovációs piaci működésre.

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT)  égisze alatt működő Climate-KIC másodszor hirdeti meg hazánkban európai módszertanra épülő inkubációs programját, amely 2012 óta hat európai régió részvételével zajlik. A programban résztvevő startupok 5-10-20 ezer eurós támogatásból dolgozhatnak, illetve részt vehetnek az európai hálózat oktatási, közösségi és start-up eseményein.

 A három szinten zajló oktatási modellben a résztvevő startupok piaci fejlődésüket felgyorsító, akcelerációs támogatást kapnak. Ennek során szintenként nyolc hetes  képzésben sajátítják el az üzleti tervezés és pénzügyi modellezés fortélyait, valamint elkészítik a komplett üzleti és befektetési tervet. Az akceleráció része - a nemzetközi  piacra lépésre történő aktív felkészítés mellett - a kockázati tőkeszerzéshez szükséges  üzleti, retorikai képzés. Az akceleráció Európai Uniós, brüsszeli forrásból direkt pénzügyi  támogatást is tartalmaz, amelyből a sikerrel teljesítő és fejlődő startupok részesülnek  cégenként 5-10-20 ezer euró értékben.

Az idei programba március 18-tól lehet jelentkezni a MyCo Incubation weboldalán, olyan innovatív mikrovállalkozásokkal, amelyek önfenntartó éskörnyezettudatos szemlélettel működnek vagy terveznek nemzetközi piacra lépni.

 A jelentkezés során kiemelt témák az alternatív energiával, az organikus anyagtechnológiával, a hulladékgazdálkodással, valamint a fenntartható mezőgazdasággal kapcsolatos innovációk. A programba jelentkezhetnek azok a startupok is, amelyek Smart Cities vagy Green Vehicles téren hoznak innovációt, vagy szoftveres és informatikai megoldásokat nyújtanak a fenti témában működő vállalkozásoknak.

Kiíró: Climate-KIC
Közzététel időpontja: 2014. 03. 18.
Beadási határidő: 2014. 12. 26.