Üdvözöljük a

Felhívás innovatív vállalkozások számára, technológiáik megismertetésére alkalmas csatornákon való megjelentetéshez | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Felhívás innovatív vállalkozások számára, technológiáik megismertetésére alkalmas csatornákon való megjelentetéshez

Szerző: Császár Gergely | 2013. szeptember 26.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a partnereivel 2012-ben indított innovációs portfólió - InnoPortfólió - projekt biztató eredményeire alapozva folytatja azt a munkát, melyben Baranya megye, és a társkamarák segítségével Magyarország összes megyéjének innovációs együttműködési ajánlatait és igényeit feltérképezi. A kamara jelen felhívás keretei között 10 baranyai vállalkozás számára kínál lehetőségeket technológiai ajánlataik és igényeik publikálására, illetve lehetőséget kaphatnak szakértői munkák elvégzésére.

A cél a magyar vállalkozói-kutatói, vállalkozói-vállalkozói együttműködések kialakításának segítése a keresleti és kínálati oldal feltérképezésével, adatbázisban és honlapon való megjelentetésével, valamint aktív közvetítői tevékenységgel, melyet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara területi kamarái végeznek.

 

A jelen felhívásra jelentkező és hiánytalanul kitöltött technológiai együttműködési profilt beküldők közül kamarai szakértői támogató javaslat[1] alapján 10 baranyai vállalkozás

  •  együttműködési ajánlata illetve igénye bekerül az InnoPortfólió adatbázisba (http://innoportfolio.hu).
  • szakmai képviselője a kamara döntése alapján bekerülhet a szakértői körbe, és további (szakterülethez kapcsolódó) együttműködési profilok értékelésére is kaphat felkérést.[2]
  • díjmentesen részt vehet a következő 1 évben a PBKIK innovációs osztálya által szervezendő 3, a vállalkozás által kiválasztott rendezvényen.
  • számára a beküldött profil alapján nemzetközi benchmarking kutatást végzünk az Enterprise Europe Network adatbázisa alapján (http://pod.pbkik.hu/), melynek célja a profilhoz illeszkedő külföldi partner megtalálása, vagy a konkurencia kiszűrése.
  • díjmentes vagy kedvezményes iparjogvédelmi tanácsadásban részesülhet.[3]
  • részesülhet az EVLIA szellemi eszköz értékeléssel foglalkozó nemzetközi projekt eredményeiből.[4]

A felhívás 2013. október 22-ig érvényes.

 

Jelentkezés:

A csatolt együttműködési profil és nyilatkozat kitöltésével a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara munkatársánál: Császár Gergely (gcsaszar@pbkik.hu; +36 72 507 186; +36 20 44 22 080).[1] A támogató nyilatkozatot a kamara felkért szakértői a következők alapján adják ki: profil teljessége, szakmai tartalom, egyedi jelleg / innovatív tartalom, realitás / megvalósíthatóság, profilban kifejtett együttműködési hajlandóság.

[2] A szakértői körbe való bekerülésről a kamara Innovációs Bizottsága dönt a profil és az egyéni kompetenciák alapján. Feltétele a rendezett kamarai regisztráció mellett a rendezett önkéntes kamarai tagság. A szakértői tiszteletdíj mértéke bruttó 70 000 Ft profilonként. Az InnoPortfólió adatbázisába több profil is feltölthető, de jelen felhívás keretein belül egy vállalkozástól csak egy profil fogadható be.

[3] A tematika bonyolultsági foka alapján, melyről a vállalkozás a kamara iparjogvédelmi szakértőjével egyeztet.

[4] A projekt menedzserrel történő egyeztetés szükséges, a kölcsönös előnyöket szem előtt tartva. További információ az EVLIA projektről: http://evlia.eu/.

Kiíró: Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, innovációs osztály
Közzététel időpontja: 2013. 09. 26.
Beadási határidő: 2013. 10. 22. 23:59
Kapcsolódó anyagok: