Üdvözöljük a

Homlokzati Nyílászárócsere Alprogram | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Homlokzati Nyílászárócsere Alprogram

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2014. szeptember 30.
Cimkék: pályázat

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az „Otthon Melege Program” keretén belül 1,1 milliárd forinttal támogatja lakások homlokzati nyílászáróinak cseréjét. A pályázati úton elnyerhető forrás által lehetővé válik a lakóingatlanok elavult állapotú, gyenge minőségű homlokzati nyílászáróinak cseréje. A megvalósuló beruházások révén jelentős mértékben csökkenthető az épületek energiavesztesége és a szén-dioxid-kibocsátás. A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatást a Zöld Beruházási Rendszer keretében, a kvótabevételek terhére biztosítja a szaktárca.

Támogatás igénybevételére jogosultak köre

  • Jelen pályázati forrásból támogatást azon magánszemélyek kaphatnak, akik a pályázattal érintett életvitelszerűen lakott lakóépület tulajdonosai.

Támogatható tevékenységek köre

 

a)      Lakások külső nyílászáróinak szükségszerű (pályázói igény szerinti) cseréje abban az esetben támogatható, ha a fejlesztés során beépített nyílászárók megfelelnek a TNM rendelet szerinti költségoptimalizált követelmény szint előírásoknak. A lakások külső nyílászáróinak cseréje esetében a megfelelő légcsere biztosítására a nyílászárókba épített önszabályozó szellőző elemek beépítése kötelező, támogatott költség. Csak fűtött terek (lakóhelységek) nyílászáró cseréjére adható állami támogatás. Támogatást a pályázat benyújtását megelőzően megkezdett projektre nem lehet igényelni. A pályázat beadását megelőzően kicserélt vagy felújított nyílászárók esetében állami támogatás nem igényelhető.

 

b)       A támogatható épületek nyári hővédelmének javítása, árnyékoló vagy árnyékvető szerkezetek beépítésével, melyet az adott homlokzati oldalon, egységes módon fel kell szerelni. Támogatható minden olyan beavatkozás, mely az épület nyári szoláris terhelését megfelelő mértékben csökkenti anélkül, hogy a téli sugárzási nyereség csökkenne (gépi hűtés, légkondicionáló berendezés beüzemelése nem támogatható). Figyelem: Csak az a) ponttal együttesen végezhető ez a beruházási elem, de nem kötelező jelleggel.

 

A pályázattal elnyerhető támogatás formája

 

A támogatás formája: vissza nem térítendő, elszámolás elfogadását követő finanszírozású támogatás, amely pályázatonként egy lakásra igényelhető.

A pályázattal elnyerhető támogatás intenzitása legfeljebb az elfogadott elszámolható költség (elismerhető kivitelezési költségek + szakértői díjak) 40 %-a lehet, azzal a kitétellel, hogy

  • nyílászárócsere esetén a pályázatonként/lakásonként adható támogatás legfeljebb bruttó 450 000 forint;
  • az épületek nyári hővédelmének javítását célzó, árnyékoló vagy árnyékvető szerkezetek beépítésével kombinált nyílászárócsere esetén a pályázatonként/lakásonként adható támogatás legfeljebb bruttó 520 000 forint.

A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon (http://zbrnyilaszarocsere. hu) keresztül nyújthatja be a Kormányzati Portálon ügyfélkapus és pályázati portál regisztrációval rendelkező természetes személy, aki a megvalósítás helyszínéül szolgáló lakás – tulajdoni lapon szereplő – valamelyik tulajdonosa.

 

Meghirdetés dátuma: 2014. szeptember 29.

 

 

 

A pályázat benyújtásával kapcsolatban további részletes felvilágosítás az ÉMI Nonprofit Kft. alábbi elérhetőségein kérhető.
H – Cs: 8:00 – 16:15
P: 8:00 – 13:45
telefon: (+36) 1 372 6516
(+36) 1 372 6590
e-mail: pki@emi.hu

 

Amennyiben szeretne segítséget kérni a pályázat megírásában, ajánljuk a következő pályázatírókat:

Artistrender Kft.

Első Magyra Könyvelő és Pályázatíró Kft.

KIKK Egyesület

Profit Holding Hungary Zrt.

SHS-VF Kft.

Kiíró: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Közzététel időpontja: 2014. 09. 29.
Beadási határidő: 2014. 11. 15.
Kapcsolódó anyagok: