Üdvözöljük a

IT ötletek piacosítása | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

IT ötletek piacosítása

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2016. december 8.
Cimkék: pályázat

Megjelent a GINOP-3.1.2-8.2.4-16 Az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának, nemzetközi piacokra való belépésének támogatása című pályázat.

 A Széchenyi 2020 keretében meghirdetett pályázat célja, hogy vissza nem térítendő támogatás és kölcsön együttes biztosítása révén segítse az újszerű infokommunikációs ötletek piaci termékké és szolgáltatássá fejlesztését, bevezetését és üzleti hasznosítását, és a már külpiaci tevékenységet folytató IKT mikro-, kis- és középvállalkozások újabb nemzetközi piacokra lépésének elősegítését. Mindezen célok eredményeként megvalósulhat az IKT mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosítása, illetve exportképességének és versenyképességének növekedése.

 

A felhívás keretében a korábbi kombinált mikrohitel konstrukciókhoz hasonlóan legalább 10%-os saját forrással, egyszerűsített eljárással, egyablakos rendszerben igényelhető vissza nem térítendő támogatás valamint kölcsön. A vissza nem térítendő támogatás és a kölcsön egyidejű igénybevétele kötelező.

 

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege 2 millió és 40 millió Ft között, az igényelhető kölcsön összege 2,5 millió Ft és 50 millió Ft között lehet, úgy, hogy az igényelhető kölcsön összegének meg kell haladnia a vissza nem térítendő támogatás összegét. A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum a projekt elszámolható költségének 40%-a lehet.

 

A felhívás keretében lehetőség nyílik – többek között – piaci információk beszerzésére, külföldi szakkiállításokon, konferenciákon, egyéb rendezvényeken való részvételre, piacra jutás támogatására, tanácsadás igénybevételére és külpiaci tevékenységért felelős, belföldön foglalkoztatott munkatárs(ak) tevékenységére is.

 

A pályázatban előnyt élveznek azok a vállalkozások, akik akkreditált innovációs klasztertagsággal rendelkeznek.

 

A kamara a tervezés és a megvalósítás idején is több támogatható tevékenység tekintetében tud segítséget nyújtani a vállalkozásoknak:

  • piaci információk beszerzése (piacelemzés, piacfelmérés, piackutatás, ügyféladatbázis igénybevétele) – Kereskedelemfejlesztési osztály
  • szerzői jogi, szabadalmi és iparjogvédelmi dokumentáció honosítása, melyben a kamara iparjogvédelmi részlege segítséget nyújt.  – Innovációs osztály

A pályázatok 2017. február 2-tól nyújthatók be egy online felületen keresztül.

 

Amennyiben Ön pályázni szeretne, de nem tud eligazodni a pályázatok szövegeiben, megvan az ötlete, csak forrásra van szüksége, jelezze igényét a inno@pbkik.hu e-mail címre. A kamara ezt követően kiközvetíti Önt azokhoz a megbízható pályázatíró vállalkozásokhoz, melyek szerepelnek az adatbázisban, valamint felhívja a figyelmét az igényeinek megfelelő pályázatokra.

 

Kiíró: Nemzetgazdasági Minisztérium
Közzététel időpontja: 2016. 12. 07.
Beadási határidő: 2019. 02. 02.