Üdvözöljük a

K+F együttműködések ösztönzése, magyar szerepvállalás nemzetközi szinten (2018-2.1.3-EUREKA) | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

K+F együttműködések ösztönzése, magyar szerepvállalás nemzetközi szinten (2018-2.1.3-EUREKA)

Szerző: Pazaurek Szabina | 2018. március 20.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázati lehetőséget biztosít az EUREKA programban való magyar részvétel támogatásához.

Az Európai piacorientált kutatás-fejlesztési együttműködés (EUREKA) Európa világpiaci versenyképességét hivatott erősíteni a nemzetközi együttműködésben megvalósuló, piacorientált kutatási, fejlesztési és innovációs projektek koordinálása és támogatása révén. Az EUREKA-projektek döntően vállalati részvétellel valósulnak meg (a résztvevők 70%-a vállalkozás), de partnerként egyetemek és kutatóintézetek is aktívan bekapcsolódnak a programba.


Megalakulása óta az EUREKA keretében több mint 6000 projekt nyert támogatást, ebből közel 100 Magyarországon valósult meg.


Jelen felhívás keretében az NKFIH célja a vállalkozói szféra, különösen a KKV-k nemzetközi kutatás-fejlesztési együttműködését elősegítő EUREKA programban való magyar részvétel támogatása.
A pályázat célkitűzéseinek elérése érdekében az NKFI Hivatal 750 millió forint támogatást biztosít az NKFI Alapból. A projektenként igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 20 millió Ft, maximum 70 millió Ft.


A hazai pályázat benyújtására csak olyan pályázó jogosult, amely az EUREKA Titkárság adatbázisában vagy az EUREKA klaszterek nyilvántartásában szereplő angol nyelvű és a nemzetközi konzorcium által benyújtott EUREKA projektjavaslatban vagy jóváhagyott projektben partnerként/konzorcium vezetőként szerepel, amit a magyar EUREKA Nemzeti Projekt Koordinátor igazol. Egyazon nemzetközi EUREKA projektben részt vevő magyar partnereknek konzorciumot alkotva kell pályázniuk a hazai támogatásra. Önállóan kizárólag vállalkozás pályázhat.


Támogatható tevékenységek az EUREKA program keretében:

  • önállóan támogatható: alkalmazott (ipari) kutatás, kísérleti fejlesztés.
  • önállóan nem támogatható: a projekt nyilvánosságával, koordinációjával, piacra jutásával, iparjogvédelmével kapcsolatos tevékenység.

 

A pályázatok (elektronikus) benyújtása a kitöltő program élesítésétől 2018. március 28-án, 2018. május 30-án (német-magyar EUREKA pályázatok beadási határideje) és 2018. augusztus 15-én 16 óráig lehetséges.


Feltétel, hogy a 2018. március 28-ig benyújtott pályázat 2018. július 31-ig, a 2018. augusztus 15-ig benyújtott pályázat 2018. november 15-ig EUREKA minősítést szerezzen.
Azok a pályázatok, amelyek a megadott határidőre nem szereznek minősítést, elutasításra kerülnek.


A nemzetközi EUREKA programban való részvételről, valamint a hazai EUREKA Nemzeti Projekt Koordinátornál a lap alján található honlapokon tájékozódhat.

 

 

Kiíró: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Közzététel időpontja: 2018. 03. 07.
Beadási határidő: 2018. 08. 15.