Üdvözöljük a

Kis- és középvállalkozások ipari digitalizációhoz (IPAR 4.0) kapcsolódó fejlesztéseinek támogatása (GINOP-1.2.8-17) | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kis- és középvállalkozások ipari digitalizációhoz (IPAR 4.0) kapcsolódó fejlesztéseinek támogatása (GINOP-1.2.8-17)

Szerző: PBKIK Innováció | 2017. március 27.

A felhívás olyan kkv-kat támogat, amelyek a GINOP-1.1.3-16 projekt keretében kerülnek azonosításra, amelyek számára elérhető cél és szükséges irány a termelési folyamatok automatizálása, a különböző CPPS (Cyber-Physical Production System, kiberfizikai gyártási rendszerek) megoldások alkalmazása. Az azonosított és minősített ipari kkv-k számára technológiai rendszereinek, termelési és irányítási, vezérlési rendszereinek stb. megújításához nyújt finanszírozási forrást.

A termelési folyamatok automatizálása, az ipari rendszerek hálózatosodása, a digitális átalakulás által elérhető ipari alkalmazások együttműködése szükségszerű paradigmaváltást jelent a termelő tevékenységet végző vállalkozások működésében.

 

A német kezdeményezés Ipar 4.0 néven ismert, már napjainkban is zajló átalakulására késedelem nélkül szükséges felkészíteni a hazai kis- és középvállalkozásokat, mivel adottságaikból fakadóan ez a réteg képezi a magyar ipar fő fejlesztési potenciálját, ugyanakkor termelésének hatékonysága, ipari digitális felkészültsége még jelentősen elmarad európai versenytársaitól.

 

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 5 milliárd forint.

 

A támogatási kérelmek benyújtása 2017. augusztus 31-től 2017. október 18-ig lehetséges.

 

A teljes pályázuati kiírás letölthető itt:

GINOP-1.2.8-17 Kis- és középvállalkozások ipari digitalizációhoz (IPAR 4.0) kapcsolódó fejlesztéseinek támogatása

 

Amennyiben Ön pályázni szeretne, de nem tud eligazodni a pályázatok szövegeiben, megvan az ötlete, csak forrásra van szüksége, jelezze és küldje be a megadott címre. A kamara ezt követően kiközvetíti Önt azokhoz a megbízható pályázatíró vállalkozásokhoz, melyek szerepelnek az adatbázisban, valamint felhívja a figyelmét az igényeinek megfelelő pályázatokra.

Kiíró: Nemzetgazdasági Minisztérium
Közzététel időpontja: 2017. 03. 24.
Beadási határidő: 2017. 10. 18.