Üdvözöljük a

Közöd? Van! | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Közöd? Van!

Szerző: Rozs Eszter | 2015. október 13.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala - a kamara szakmai partnere - azért indította útnak tudatosságnövelő programját, hogy a diákok figyelmét is felhívja a velük élő szellemi tulajdon jelenlétére, jelentésére és jelentőségére.

A program első évében a már aktív pedagógusok részére indították el a programot, 2015-ben a pedagógusok következő generációja, azaz a tanár szakos főiskolai/egyetemi hallgatók részére hirdették meg a pályázatot.

A program 2015 októberében indul a Találd meg/ki/fel! című Facebook oldalon, ahol számtalan olyan érdekességet osztott meg az SZTNH az érdeklődőkkel, amelyek  segítik  a pályázatra való felkészülést. Kifejtésre kerültek a legfontosabb szellemitulajdon-védelmi fogalmak, illetve szóba kerülnek azok a témák, amelyek a jelenleg hatályos kerettantervekben a tantárgyak részeként megjelennek. Emellett külön figyelmet szentelnek azoknak az információknak, amelyek a tanárok  mint szellemi alkotások létrehozói és szellemi tulajdon felhasználói − részére fontosak és hasznosak lehetnek.

 

A pénzdíjas pályázatra pályázni olyan játékkal vagy kreatív mini projekttel lehet, amely a szellemitulajdon-védelem egy kérdését dolgozza fel játékos, interaktív formában. A pályamunkák felhasználása kapcsolódhat akár egy tanórához, de egy délutáni foglalkozás vagy szakkör tevékenységéhez, esetleg osztályfőnöki óra keretén belül megvalósuló programhoz is. A pályázatokat többfős bírálóbizottság értékeli.

 

További információ itt.

Kiíró: Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH)
Közzététel időpontja: 2015. 10. 12.
Beadási határidő: 2015. 11. 16. 23:59