Üdvözöljük a

KREATÍV EURÓPA pályázati felhívás | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

KREATÍV EURÓPA pályázati felhívás

Szerző: Rozs Eszter | 2017. március 6.

A Kreatív Európa program (2014-2020), Média alprogramjának keretén belül írták ki az EACEA/20/2016: Egyedi projektek tartalomfejlesztésének támogatása pályázatot.

Az alábbi audiovizuális alkotások fejlesztésére irányuló tevékenységek támogathatók:
- legalább 60 perc játékidejű, elsősorban filmszínházi bemutatásra szánt játékfilmek, animációs filmek és kreatív dokumentumfilmek;
- elsősorban televíziós bemutatásra szánt, összesen legalább 90 perc játékidejű játékfilmprojektek (önálló filmek vagy sorozatok), összesen legalább 24 perc játékidejű animációs filmek (önálló filmek vagy sorozatok) és legalább 50 perc játékidejű kreatív dokumentumfilmek (önálló filmek vagy sorozatok);
- elsősorban digitális platformon történő felhasználásra szánt, összesen legalább 90 perc játékidejű vagy 90 perc felhasználói élményt nyújtó játékfilmprojektek, összesen legalább 24 perc játékidejű vagy 24 perc felhasználói élményt nyújtó animációs filmek és legalább 50 perc játékidejű vagy 50 perc felhasználói élményt nyújtó kreatív dokumentumfilmek. A nem lineáris formátumú (pl. virtuális valóság) felhasználói élményt nyújtó projektekre nem érvényesek ezek az előírt minimumok.
A digitális platform a következő projekttípusokkal foglalkozik: többképernyős eszközökön való vetítésre szánt animációs filmek, kreatív dokumentumfilmek és játékfilmprojektek, interaktív projektek, lineáris és nem lineáris websorozatok és narratív virtuális valósággal kapcsolatos projektek.
A pályázati felhívásnak két határideje van. Ahhoz, hogy a támogatási kérelem az 1. határidőn belül legyen, a pályázati felhívás közzététele és 2016. november 17-én (brüsszeli idő szerint) déli 12.00 óra között kell benyújtani és érkeztetni. Ahhoz, hogy a támogatási kérelem a 2. határidőn belül legyen, 2016. 12. 01. és 2017. április 20-án (brüsszeli idő szerint) déli 12.00 óra, a pályázati felhívás zárónapja között kell benyújtani és érkeztetni.
A projekt időtartama a pályázat benyújtásától számítva legfeljebb 30 hónap.

 

További információ.

Kiíró: Európai Bizottság
Közzététel időpontja: 2017. 03. 06.
Beadási határidő: 2017. 04. 20.