Üdvözöljük a

Légy része a gazdaságfejlesztésnek! Adj hangot az ötletednek! - Felhívás középiskolások részére | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Légy része a gazdaságfejlesztésnek! Adj hangot az ötletednek! - Felhívás középiskolások részére

Szerző: Nagy Eszter | 2016. január 26.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara közgazdasági pályázatot hirdet középiskolásoknak az Enterprise+ projekt keretén belül 2015/2016 tanév tavaszára azzal a céllal, hogy teret adjon a középiskolás fiatalok gazdaságfejlesztési ötleteinek megvalósítására.

Pályázók köre: bármely Baranya megyei középiskola (szakiskola, szakközépiskola, gimnázium) tanulói, 6 fős csoportok alakítása után beadhatják javaslataikat. Iskolánként legalább 2 csoport ötleteit várjuk!

A kiírók célja, hogy a fiatalok ne legyenek korlátozva a pályázat írásakor, bármilyen ötletre nyitottan várják a diákmunkákat, lehet az üzleti terv, program megvalósítása, probléma megoldásra tett javaslat.

Egy csapat több javaslattal is pályázathat.

 

Pályázati határidő: 2016. április 30. 16.00

 

Jelentkezés és a pályázat benyújtása: elektronikusan az inno@pbkik.hu email címen lehetséges.

A benyújtandó dokumentum formája: Légy része a gazdaságfejlesztésnek! Adj hangot az ötletednek!címmel ellátott, szerkesztett PDF dokumentum, melyen szerepel a pályázók névsora, elérhetősége, az oktatási intézmény neve, címe és elérhetősége.

 

Pályázati anyagként egy 5 oldalas szakmai összefoglalót várunk, amely a következő témát állítja középpontban:   Hogy képzeled Baranya megyét 2050-ben? Korlátlan mennyiségű anyagi forrás áll rendelkezésedre milyen fejlesztéseket valósítanál meg?

 

Díjazás: Az Enterprise+ projekt keretén belül, 2015 év decemberében a Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskola, valamint a Szent Mór Iskolaközpont együttműködésével megrendezésre került a német fejlesztésű Losleger program, mely keretében 3 napon keresztül, képzett tehetségkutatók a gazdasági beállítottságú tanulók vállalkozói kompetenciáit vizsgálták.

 

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara vállalja, hogy 2016/2017 tanév őszi félévében a 3 napos tehetségkutató felmérést és közgazdasági fejlesztő programot lebonyolítja egy pécsi és egy Baranya megyei középiskolában, tehát a díjat összesen két iskola nyerheti el, melyekben 3-3, legalább 6 fős csapat kaphatja meg a képzést.

 

Bírálat: Az Enterprise+ program keretében képzett tehetségkutatók végzik a beérkezett munkák értékelését. Tehetségkutatók szerepe, hogy felismerjék a vállalkozói kompetenciákat, ők lesznek azok, akik megfigyelik a gyerekeket és felmérik - egy a német partnerek által kifejlesztett kérdőív alapján - a vállalkozási képességeket.  A gyerekek értékelést kapnak, mely alapján fókuszáltan fejleszthetik erősségeiket és gyengeségeiket. 

A bírálók a legjobb, legötletesebb, legbátrabb munkákat fogják kiválasztani.

 

Megvalósítás: 2016/2017 tanév őszi félév – előre egyeztetett időpontban

 

Helyszín: a díjazott tanulók oktatási intézménye, illetve megegyezés szerint

 

További információ az Enterprise+ projektről: A program célja, hogy létrehozzunk egy nemzetközi, közös és működő gyakorlatot a vállalkozói kompetenciák fejlesztésére, mely alkalmazható lesz valamennyi országban az önálló vállalkozás alapítás területén, megcélozva a fiatal korosztályt.

Az Enterprise+ projekt finanszírozása az Európai Bizottság támogatásával valósul meg. Jelen közlemény tartalmáért kizárólag a szerző tartozik felelősséggel; a Bizottság nem áll jót a benne foglaltak felhasználásáért.

Az Indító – a vállalkozói tehetség profilvizsgálata projekt a hamburgi Joachim Herz alapítvány anyagi támogatásával valósult meg.

 

A pályázattal kapcsolatban felvilágosítást nyújt a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara innovációs osztálya (Rozs Eszter, projektmenedzser – telefon: 72/507-140; e-mail cím: rozs@pbkik.hu).

Kiíró: Pécs-Baranyai Kereskedelmi Iparkamara
Közzététel időpontja: 2016. 01. 26.
Beadási határidő: 2016. 04. 30.