Üdvözöljük a

Megjelent az új felhívás egyedi társbefektetésre (Széchenyi Tőkebefektetési Alap) | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Megjelent az új felhívás egyedi társbefektetésre (Széchenyi Tőkebefektetési Alap)

Szerző: Hamar László | 2013. augusztus 28.

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap célkitűzése a növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása oly módon, hogy pótlólagos forrást biztosít a növekedést megalapozó struktúraváltáshoz, technológiai fejlesztésekhez és az üzleti tevékenység bővítéséhez.

 

A program keretében a versenyképes vállalkozások tőke és kölcsön formájában forráshoz jutnak.
Az Alap tőkebefektetése alkalmas arra, hogy a vállalkozások piaci helyzetének megerősítésén keresztül elősegítse az érintett régiókban a munkahelyek megőrzését. A tőkebefektetés más pénzügyi konstrukciókkal nem helyettesíthető módon nyújt segítséget a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások fejlődési pályára állásához. Eltérően más, kockázati tőke típusú befektetéstől, jelen programot a hagyományos ágazatokban működő, nem feltétlenül innovatív vállalkozások is igénybe vehetik.

 

Az Alap támogatási forrását 85% az Európai Regionális Fejlesztési Alap és 15% a magyar költségvetés társfinanszírozásban biztosítja.

Az Alap – Magyarország egész területén - mind a hét régióban hajt végre tőkebefektetést.

Az Alap 2015. december 31-ig hozhat befektetési döntéseket.

 

A teljes dokumentáció megtalálható itt.

Kiíró: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Közzététel időpontja: 2013. 08. 28.