Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés (GINOP-2.1.7-15)

Szerző: Hamar László | 2015. november 2.

A Kormány célul tűzte ki a kutatás, a technológiai fejlesztés és az innováció erősítését. Kiemelt cél a K+F+I együttműködések elterjesztése és a kiválóság felkarolása, illetve a KKV szektor kiaknázatlan K+F+I lehetőségeinek ösztönzése. A támogatási kérelem benyújtására konzorciumi formában nincs lehetőség.

Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy:

 

  • a benyújtott támogatási kérelmekről az adott értékelési szakasz záró időpontjától számított 40 nap alatt dönt;a Felhívás feltételeinek megfelelő projekteket minimum 10 millió Ft – maximum 130 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig;
  • az előleggel kapcsolatos feltételeknek megfelelő támogatott projekteknek a projekt megítélt támogatási összeg legfeljebb 75%-ának – induló vállalkozások esetében legfeljebb 40%-ának – megfelelő előleget biztosít.

A Felhívás a következő termékfejlesztési fázisokat támogatja:

  • prototípusfejlesztés, tesztelés és a termék végső tulajdonságainak kialakítása (továbbiakban: prototípusfejlesztés),
  • a piacra vitel és azt megalapozó tevékenységek (továbbiakban: piacra vitel).

A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 20 milliárd Ft. A támogatott támogatási kérelmek várható száma 150-2000 db.

 

A támogatási kérelmek benyújtására a Felhívás közzétételét követő 24 hónapig van lehetőség. A támogatási kérelmek benyújtása 2015. december 15-től 2017. december 14-ig lehetséges.

 

A teljes pályázati kiÍrás megtalálható itt.

Kiíró: Magyarország Kormánya
Közzététel időpontja: 2015. 10. 30.
Beadási határidő: 2017. 12. 14.