Üdvözöljük a

XXVI. Innovációs Nagydíj felhívás | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

XXVI. Innovációs Nagydíj felhívás

Szerző: PBKIK Innováció | 2017. november 24.

A Magyar Innovációs Alapítvány - a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen - a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, a Földművelésügyi Minisztériummal, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve – 26. alkalommal hirdeti meg a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot.

A 2017. év legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítmények további, összesen öt kategóriában kaphatnak díjat:

-   a 2017. évi Ipari Innovációs Díj,

-   a 2017. évi Agrár Innovációs Dij,

-   a 2017. évi Környezetvédelmi Innovációs Díj,

-   a 2017. évi Fejlesztési Innovációs Díj és

-   a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díja.

 

A legeredményesebb, 2015. január 1. után alapított innovatív startup vállalkozás pedig a Magyar Innovációs Szövetség „2017. év legjobb startup vállalkozása” díját nyeri el.

 

A pályázaton, közvetlen jelentkezés vagy javaslat alapján, azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetnek részt, amelyek a 2017. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése) jelentős üzleti hasznot is elértek. Az innováció kiindulási alapja kutatás-fejlesztési eredmény, szabadalom, know-how alkalmazása, technológia-transzfer stb. lehet.

 

A díjak ünnepélyes átadására 2018. március végén kerül sor az Országházban.

 

A bírálóbizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért tudósokból, vezető gazdasági szakemberekből áll, elnöke Dr. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke.

 

Az elbírálás során a bírálóbizottság a 2017-ben elért többleteredmény/többletárbevétel, és egyéb műszaki, gazdasági előnyök mellett, az innováció eredetiségét, újszerűségét, ill. társadalmi hasznosságát, valamint a pályázat kidolgozottságának színvonalát is értékeli.

 

A bírálóbizottság által meghozott döntés végleges, fellebbezésnek helye nincs.

Korábbi Innovációs Nagydíj pályázatokon díjazott innovációval újból pályázni nem lehet.

 

A nevezéshez szükséges dokumentumok:

  1. 1 oldalas összefoglaló, amelynek mintája a www.innovacio.hu/nagydij oldalról tölthető le,
  2. Részletes leírás a megvalósításról, az elért piaci, illetve gazdasági eredményről (többleteredmény, többlet éves árbevétel, piaci részesedés növekedése stb.), valamint arról, hogy külső (pályázati) forrás mennyiben segítette az innovációs teljesítmény elérését, összesen maximum 10 A/4-es oldalon,
  3. Referenciák igazolása (szakvélemény, vevők véleménye, fotó, videofilm, szakcikk stb.),
  4. Nyilatkozat a közölt adatok, információk, valamint a szellemi tulajdonvédelmi jogok hitelességéről.

 

Beadási határidő: 2018. február 14., 17 óra

 

A pályázatokat pdf, az egyoldalas összefoglalót doc formátumban kell eljuttatni adathordozón vagy e-mailben, a Magyar Innovációs Alapítvány titkárságára: 1116 Budapest, Fehérvári út 108-112. II. emelet 227., innovacio [kukac] innovacio [pont] hu.

 

* * *

 

Kérjük a Tisztelt Olvasókat, hogy aktuális információkért (pl. a pályázat feltételeiben bekövetkezett változásokért) mindig a pályázati felhívást kiíró szervezet hivatalos forrását keressék fel!

Kiíró: Magyar Innovációs Alapítvány, Magyar Innovációs Szövetség, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, Földművelésügyi Minisztérium, Nemzetgazdasági Minisztérium, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala
Közzététel időpontja: 2017. 11. 24.
Beadási határidő: 2018. 02. 14. 17:00
Kapcsolódó anyagok: