Üdvözöljük a

A Cryo Management-sztori, avagy az első magyar JEREMIE-siker | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A Cryo Management-sztori, avagy az első magyar JEREMIE-siker

Szerző: Hamar László | 2014. június 18.

altA Pannon Enterprise Meetup pécsi rendezvényének vendége egy valódi sikercég. A történet egy egyetemi kutatás-fejlesztési projektből indult, aminek eredményeként megalkotásra került a PrimoVision nevű, digitális kamerával felszerelt kompakt inverz mikroszkóp, amivel a lombikprogram keretében megtermékenyített petesejtek fejlődése vált könnyen és egyszerűen nyomonkövethetővé, valamint a rajta futó programok és algoritmusok, melyek a fejlődő embriók bírálatát és szelektálását helyezték teljesen új alapokra.

Az eszközt fejlesztő, 2005-ben indult Cryo cégcsoportba 2010 júniusában beszállt a PortfoLion Zrt., aminek köszönhetően a fejlesztésen dolgozó szakember gárda létszáma 5-ről 13 főre nőtt, valamint megindulhatott a nemzetközi terjeszkedés. A céget 2012 nyarán felvásárolta a svéd VitroLife AB, nyélbe ütve egyúttal az első sikeres JEREMIE-exitet. A Cryo Management története azóta a svéd vállalat keretében folyik tovább, jelenleg már 34 fővel.

A PEM vendége Pribenszky Csaba, a Cryo cégcsoport alapítója és ügyvezetője, az exit óta pedig a VitroLife Kft. tudományos vezetője.

A Meetupon szó lesz a cég történetéről és tanulságairól az indulástól a befektetésen és a felvásárláson át egészen a mai napig. Hogyan lett egy ötletből piaci siker, mik voltak a legfontosabb tényezők, milyen szerepet játszott a megvalósításban a csapatmunka, mik voltak a befektetés és a cégeladás feltételei és mozgatórugói, és mik voltak a háttérben meghúzódó, személyes motivációk.

 

Helyszín: Márkus Színház

Cím: Pécs, Perczel Miklós utca 23.

Időpont: 2014. június 18. 18:30

Belépő: 1000 Ft

Helyszín: Márkus Színház (Pécs, Perczel Miklós utca 23.)
Időpont: 2014. 06. 18. 18:30