Üdvözöljük a

Design Hét Budapest - DesignPécs: Bemutatkozik Dél Designja | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Design Hét Budapest - DesignPécs: Bemutatkozik Dél Designja

Szerző: Sipos-Rozs Eszter | 2014. augusztus 8.

designpécs2014

Pécs, - 2010 kulturális fővárosa, - DesignPécs címmel részt vállal a Design Hét Budapest programból és „Bemutatkozik Dél Designja” címmel kísérő programsorozatot szervez.

2014-ben 11. alkalommal kerül megrendezésre a Design Hét Budapest. A 10. év sok szempontból mérföldkő volt a fesztivál történetében: minden eddiginél több partnerrel, minden eddiginél több helyszínen és programmal került megrendezésre.

Idén a rendezvénysorozat október 3. és 12. között zajlik; védnöke és főszponzora a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, kiemelt szakmai partnere a Magyar Formatervezési Tanács és a Design Terminál, szervezője a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség.

2014-es témája az ÁTVITT ÉRTELEM.

A mindennapi életünket egyre jobban áthatja a technológia, az internet, az okos eszközök használata. Ez számos tekintetben befolyásolja a design területét is, például nagy kihívás elé állítja a formatervezőket, hiszen a technológiát a legkülönbözőbb használati tárgyak részévé kell tenniük, és nekik kell elérniük azt is, hogy a végfelhasználók a terméket szeressék és használni tudják. Ez a trend a design számos területére kihat, emellett a hazai tervezők számára is releváns. A Design Hét Budapest 2014 programadó rendezvényei elsősorban a formatervezés és a technológia kapcsolódási pontjait, lehetőségeit, legújabb eredményeit, aktuális kérdéseit mutatják be, esettanulmányokkal, példákkal, előadásokkal, gondolatébresztő beszélgetésekkel.

Folytatva az elmúlt években nagy népszerűségnek örvendő kezdeményezést, 2014-ben a Holland Királyság lesz a Design Hét Budapest díszvendége. Az eseménysor keretében idén is sor kerül a Design Hét Budapest saját szervezésű programjaira: a nemzetközi és hazai anyagot felvonultató nyitókiállítás a fókuszba állított témát járja majd körül, de lesz Nyitott Stúdiók, vásárlási akció, miközben a Design Túrák és a gasztro programok sora is folytatódik.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kara, Művészeti Kara, valamint a Kreatív Ipari klaszter és a kreatív ipari vállalkozások közös szervezésében létrejövő programok szeptember közepétől elérhetők a kamara honlapján, designhet.hu/2014 és a facebook.com/designpecs oldalakon.

 

Forrás és további információ:www.designhet.hu,facebook.com/budapestdesignweek

Helyszín: Pécs
Időpont: 2014. 10. 03. 00:00 - 2014. 10. 11. 00:00
Jelentkezés határideje: 2014. 08. 31. 00:00