Üdvözöljük a

Építészet a szerzői jog határán című szakmai ankét | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

"Építészet a szerzői jog határán" című szakmai ankét

Szerző: Rozs Eszter | 2017. november 14.

Magyar Szerzői Jogi Fórum Egyesület "Építészet a szerzői jog határán" címmel szakmai ankétot szervez, melynek keretében megvitatásra kerülnek az építészeti művekkel kapcsolatos szabályozás aktuális kérdései.

"A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján a szerzői jogi védelem az irodalmi, tudományos és művészeti alkotásokat, ún. műveket illeti elsősorban (pl. szépirodalmi művek, zeneművek, filmalkotások, festés, szobrászat útján létrejött alkotások), de védelmet biztosít olyan műtípusok esetében is, mint a szoftverek, illetve az adatbázisok.


Szerzői jogi védelem alatt áll továbbá más szerző művének átdolgozása, ha annak szintén egyéni és eredeti jellege van, feltéve persze, hogy az eredeti mű szerzője az átdolgozáshoz hozzájárult.Az átdolgozás szabályai vonatkoznak az ún. feldolgozásra vagy fordításra is, feltéve, hogy ezek eredményeként új mű jön lére.


Fontos továbbá, hogy a szerzői joghoz kapcsolódó ún. szomszédos jogi teljesítmények is védelmet élveznek, ilyenek az zenészek, színészek előadásai, a hangfelvételek és a rádió- és televízió-szervezetek műsorai is." - olvasható a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának honlapján.

A fentiek alapján az építőművészetben létrejövő alkotások is beleesnek a szerzői jogi védelemmel rendelkező művek körébe. De melyek azok az aktualitások ezzel kapcsolatban, melyeket mindenképp figyelemmel kell kísérni?

Ez derül ki a Magyar Szerzői Jogi Fórum Egyesület renezvényén 2017. november 28.-án 15:00 órakor, a Kortárs Építészeti Központban (1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.).

Helyszín: Kortárs Építészeti Központban (1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.)
Időpont: 2017. 11. 28. 15:00