Üdvözöljük a

Ön tudja, hogy mi az a foglalkoztatási radar? | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ön tudja, hogy mi az a foglalkoztatási radar?

Szerző: Rozs Eszter | 2017. augusztus 17.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara részt vesz a Job Developer elnevezésű EU-projektben, melynek célja az, hogy impulzusokat adjon az Európában magas fiatalkori munkanélküliség mérséklésére, az egyes országokban a szakmai (tovább)képzés és a pályaválasztási tanácsadás munkaerőpiac követelményeihez való igazításával.

A képzettségi elvárások, valamint a meglévő tehetség illetve a helyi képzési lehetőségek összehangolásával egyrészt továbbképzéseket lehet ajánlani, másrészt azonosítani lehet a hiányokat a meglévő képzési ajánlatban.
A projekt vezérgondolata, hogy a résztvevők “önmagukat is projektként kezelik”, megismerik erősségeiket, felismerik a munkaerőpiac lehetőségeit és elvárásait, így végül magukat vezetik, és saját ügyük szakértőjévé válnak.

 

A „Job Developer-ek“ – legmegfelelőbb magyar fordítása a pályafejlesztő - a helyi munkalehetőségek elemzése, valamint az érdeklődés, ismeretek és képességek alapján képessé teszik a fiatal, munkakereső felnőtteket, hogy foglalkoztatási lehetőségeket tárjanak fel és önállóan foglalkoztatást alakítsanak ki.

A projekt keretében használt módszertanok a németSHS/minipreneure gGmbH által fejlesztett eszközökre, a foglalkoztatási radarra, a tehetségdiagnózisra és a szakértői meghallgatásra épülnek, melyek közül 2017. szeptember 11-12-én a foglalkozási radar vizsgálatát végzik el a tavalyi évben - német vezetőpartner által - kiképzett pályafejlesztők.

A Foglalkoztatási radar a helyi és jövőbeni foglalkoztatási területek feltárására szolgál. A radar segítségével a résztvevők rálelhetnek a meglévő foglalkoztatási lehetőségekre, új foglalkoztatási lehetőségeket teremthetnek, végül pedig megfigyelhetik új foglalkoztatási lehetőségek trendjeit és lehetőségeit. A képzett pályafejlesztőkkel együtt a fiatalok és fiatal felnőttek egy többnapos, interaktív workshop során elkészítik a régió foglalkoztatási radarját, amelynek során a helyi és jövőbeni foglalkoztatási lehetőségeket tárják fel. Az elkészítéshez figyelembe veszik a helyi vállalkozások, iparágak, trendek és piaci potenciál információit is. A cél az, hogy összekapcsolódjon a pályafejlesztő szakmai tapasztalata és tudása a fiatalok saját ötletével.

Helyszín: Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, Pécs 7625 Majorossy u. 36.
Időpont: 2017. 09. 11. 08:00 - 2017. 09. 12. 18:00