Üdvözöljük a

Aktuális változásokról személyesen a kamarában | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Aktuális változásokról személyesen a kamarában

Szerző: Nagy Andrea | 2014. november 14.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztató napot szervezett Siklóson aktuális kérdésekről, az on-line pénztárgépek működéséről, a szakképzés problémáiról, pályázati lehetőségekről és a munkavédelemről.

Az Adóhatóságtól érkező Pozsárkó Péter előadását kísérte a legnagyobb érdeklődés, mert az on-line pénztárgépek bevezetése óta nagyon sok minden változott a nyugtaadási kötelezettséggel, az üzletnyitással, a változások bejelentésével kapcsolatban.

Az ellenőrzések kapcsán megemlítette azokat a dolgokat, amelyeket az adóhatóság szigorúan kezel, valamint hogy mire ró ki az Adóhatóság mulasztási bírságot, ill a mulasztási bírságon túli büntetéseket.

 

Máthé Péter DDRFÜ vezető tervezője hangsúlyozta a rendezvény aktualitását, mert a programok társadalmi vitája november 24-ig tart. Megismerhettük a következő 6 éves fejlesztési ciklus főbb célkitűzéseit és a jelenleg aktuális GINOP és TOP gazdasági, ill. területfejlesztési programjait.

 

Sarkadiné Schmidt Alexandra, a Kamara szakképzési referense beszélt a pályaválasztásról és annak jelentőségéről, a hiányszakmákról és a szakképzést érintő, jövő évi változásokról.

 

A rendezvény utolsó két előadása a munkavédelemről, a gépi hajtású emelő berendezések üzemeltetésének személyi, tárgyi és szervezési feltételeiről és az építő- és anyagmozgató gépkezelő képzés gyakorlati tapasztalatairól szólt.

 

 

Csatolt állományok: