Üdvözöljük a

Áprilisi elnökségi találkozó | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Áprilisi elnökségi találkozó

Szerző: Nagy Andrea | 2017. május 4.

Április utolsó hetében tartotta meg a Siklósi Városi Elnökség a rendszeres találkozóját, ahol a térség aktuális problémáit, megoldandó feladatait tekintette át.

A térségben nagy problémát jelent a pincér, szakács, szobaasszony, recepciós szakmákban a megfelelő tanulói utánpótlás. Dr. Kovács Tibor elmondta, hogy a képzőhelyek számának növelése felhígította a tanulók képzését. Törekedni kellene, hogy a gyerekek elsősorban az „A” kategóriába besorolt képzőhelyekre kerüljenek, ahol a szakma teljes spektrumát megtanulhatják. Dr. Síkfői Tamás elmondta, hogy a kamara adott már be ezzel kapcsolatos módosításokat, várják az eredményt.

 

Az elnökség kiemelt feladatának tekinti a tavaly megkezdett vállalkozói közösségépítő rendezvénysorozat folytatását, amely a kamara által a közeljövőben indítandó, KKV akadémián megszerzett tudást egészítené ki. A közösségépítő tréningek elsődleges célja segíteni a vállalkozói aktivitást. Iránymutatás kérdésében pedig támogatást és eszközöket nyújtani a vállalkozásoknak, hogy ne falakat építsenek, hanem utat a fejlődéshez és egymáshoz.