Boszniában mutatkozott be Harkányfürdő

Szerző: Nagy Andrea | 2014. június 25.

Két jelentős turisztikai vásáron is kiállítóként vett részt Harkányfürdő májusban. A cél mindkét helyen ugyanaz volt: a meglévő formális és informális kapcsolatok erősítése és a fürdővárosba érkező délszláv vendégek számának növelése.

Az Északkelet-Boszniában lévő Lukavac turisztikai vásárán nyolc ország száznál is több szakmai kiállítója között kapott helyet Harkányfürdő. A várost a Harkányi Turisztikai Egyesület mellett a gyógyfürdő is képviselte, hangsúlyozva a helyi idegenforgalom legfontosabb prioritásának tekinthető egészségturizmus fontosságát.

 

A kiállítás idején számos potenciális partnerrel tárgyaltak a harkányiak, közülük a bosnyák Elke Tours utazási irodával meg is állapodtak, hogy fokozzák a jelenleg havi 2-3 beutazást, szélesebb körben ismertetve meg a fürdővárost a helyi közösségben. Jelentős siker lehet, hogy a vajdasági Versec (Vršac) képviselői javaslatot tettek a két település és a környező régiók hosszabb távú együttműködésére. Az esetleges partnerség létrejötte azt eredményezné, hogy Harkányfürdő egy közel háromszázezer fős szerbiai régióban erősítheti idegenforgalmi marketingtevékenységét.

 

A lukavaci vásáron kapott meghívást a harkányi küldöttség a néhány héttel később megrendezett mostari Nemzetközi Ipari, Mezőgazdasági és Turisztikai Szakkiállításra. A hercegovinai nagyvárosban a korábbihoz hasonló módon egyaránt képviseltette magát a turisztikai szervezet és a gyógyfürdő is. A fürdőváros standjának sikerét jellemzi, hogy a vásár szervezőitől az egyik nagydíjat, a „Zlatna trešnja” (Arany cseresznye) emlékérmet vehették át.

A delegáció alapvető célja azonban további együttműködési megállapodások megkötése és az üzletszerzés volt. A sikerek közé tartozik a kapcsolatfelvétel a Fortuna Tours utazási irodával, akik alapvetően a volt Jugoszlávia határain belül utaztattak, de nyitni akarnak újabb piacok, így Magyarország irányába is.

 

A részvétel további hozadéka két újabb meghívás is: a közeljövőben két újabb boszniai település, Zenica és Goražde turisztikai kiállításain mutatkozhat be Harkányfürdő, tovább népszerűsítve az itteni kikapcsolódási és gyógyulási lehetőségeket a balkáni országban.