Üdvözöljük a

Együtt az üzleti közösségért | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Együtt az üzleti közösségért

Szerző: Nagy Andrea | 2016. november 25.

A PBKIK Siklós Városi Elnöksége találkozókat szervezett az év folyamán annak érdekében, hogy kialakulhasson egy térségi üzleti közösség.

Egy jól működő üzleti közösségből mindenki profitálhat, nemcsak a résztvevők, hanem a szűkebb-tágabb környezet is. Egy üzleti közösség a helyi erőforrásokat használja, segíti működésüket, különböző módon támogatja a tagjait, ismertséget szerez a benne lévőknek és a térségnek.

Ahhoz, hogy együtt tudjunk dolgozni, nagyon fontos, hogy ismerjük/megismerjük egymást és mindenki számára nyilvánvaló közös érdekek mentén meghatározzuk a közös célt, ami mentén munkálkodhatunk.

Az eddigi találkozókon nehezen sikerült meghatározni azokat az adottságokat, amelyekre építkezni lehetne, és a problémák halmaza is sokkal bővebb, mint amivel a résztvevők önmaguk meg tudnának birkózni. 

Ezért a Kamara szakértők bevonásával folytatja a munkát, akiknek feladata kidolgozni egy olyan közös módszertant, amelyet mindenki magáénak érez, alkalmaz és e mentén - a kompetenciák figyelembevételével - dolgozik a közös cél megvalósításán, mert a közösségi érdek megvalósulása egyben az egyéni érdekeket is megvalósítaná, hiszen összhangban állnak egymással.

A munka nem látványos része javában folytatódik, reméljük minél előbb a hatása is érezhető lesz.