Együttműködés az önkormányzatokkal

Szerző: Nagy Andrea | 2016. november 18.

Az újonnan megválasztott siklósi kamarai elnökség a szorosabb együttműködési lehetőségek bővítése érdekében, találkozókat kezdeményez a térség nagyobb településeinek vezetőivel, aminek első állomása a Villányi és a Siklósi önkormányzat maglátogatása volt.

Tudunk-e úgy együttműködni az ipar és a turizmus területén, hogy az, az ezen a területen működő vállalkozásokat segítse, növelje a termelékenységet és a térség számára fejlődést hozzon.

Az első lépés a gazdasági helyzet elemzése volt, amely megállapította, hogy a térségben nagy a hiány a szakképzett munkaerő területén, amely gátja a nagyobb cégek betelepülésének.

Ezen a helyzeten más térségből való munkaerő toborzással és képzéssel lehet segíteni.

Továbbá nagyon fontos egy információs hálózatba bekerülni, hogy megismerjék a térséget és egy akvirálási csomag összeállításával kiajánlani a lehetőségeket. Ezeket közös munkával meg lehet valósítani.

 

A turizmus területén is előre kell lépni, apró lépésekkel, a rendezvények összehangolt szervezésével, közös megjelenéssel, közös térségi kiajánlással.

A Kamara ennek érdekében megkezdte egy olyan üzleti háló kialakítását, amely erősítheti a turisztikai szolgáltatókat és egyben bekapcsolja ebbe a vérkeringésbe a gyártással foglalkozó üzemeket is a helyi termékek szélesebb körben való megismertetésére.

 

A találkozók eredményesek voltak, mert a felek teljes támogatásukról biztosították egymást és szervezett, közös együttműködést ígértek.