Eredményes volt az elnökség találkozója

Szerző: Vida Laura | 2017. október 27.

Csütörtökön tartotta a kamara Siklós városi elnöksége soron  következő ülését, melyen több fontos döntés is született.

Az elnökségi ülés keretein belül véglegesítették a 2017. november 23-án megrendezésre kerülő munkajogi fórum részleteit. A fórum témája igen fontos, hiszen piaci szektortól függetlenül mindenkit érint a téma. A munkaügyekkel kapcsolatos mulasztások pedig jelentős összegű bírságokat jelenthetnek. Az elnökség ezt felismerve döntött a fórum megszervezése mellett.

 

A napirendek között szerepelt a 2018. évre tervezett „Üzleti közösségek szervezése” projekt is. Ismerve a térség sajátosságait vélhetően több kis közösség indítására lesz szüksége, melyek nemcsak egymást ismerhetik meg jobban a vállalkozások, így alakítva ki gazdasági kapcsolatokat, hanem akár közös akciókkal tehetnek a térségért is.

 

A tanácskozás során egyeztettek a szálloda szektor nagy problémájáról, a kisegítő személyzet hiányáról. Ennek érdekében a tervek szerint megyei paktum projekttel együttműködve próbálnak roadshow jellegű rendezvényeken munkaerőt toborozni, majd képezni és végül a helyi szállodákban, éttermekben elhelyezni őket.