Üdvözöljük a

Folytatódhatnak a fejlesztések Siklóson | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Folytatódhatnak a fejlesztések Siklóson

Szerző: Nagy Andrea | 2016. február 5.

Megjelentek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programok, az úgynevezett TOP-ok, amelyek fő küldetése, hogy kereteket biztosítson a területileg decentralizált fejlesztések tervezéséhez és megvalósításához.

A januárban megjelent TOP-os felhívások nagyon kedvezőek Siklós számára, mert az évek óta kidolgozott és pályázati lehetőségek hiányában parkoló pályára tett fejlesztések ezekkel a forrás lehetőségekkel megvalósulhatnak.

 

Az ipari park fejlesztésére két lehetősége adódik, az egyik a  TOP-on belül pályázni, vagy az IPA felhívás. Ez egy határon átnyúló pályázati lehetőség, melyre a Dolni Miholjaci testvérváros Ipari Parkjával együtt kell pályázni.

A Városrehabilitásciós projekt  befejezésére a „Zöld város kialakítása” felhívás kapcsán nyílik lehetőség.  A projekt célja, befejezni a belvárosi rekonstrukciót a várkertig tartó szakaszig, kiegészítve a várkert tájképi megújításával.

A Váralja projekt megvalósítására két felhívás is alkalmas: egy turisztikai és egy „leromlott városi terület rehabilitációját” célzó pályázat.

A felhívás célja a leszakadó vagy leszakadással veszélyeztetett városrészeken koncentráltan megnyilvánuló társadalmi-fizikai-gazdasági problémák komplex módon való kezelése a területen élők társadalmi integrációjának elősegítése érdekében.