Üdvözöljük a

Folytatódnak a találkozók az önkormányzatokkal | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Folytatódnak a találkozók az önkormányzatokkal

Szerző: Nagy Andrea | 2016. december 2.

Az újonnan megválasztott siklósi kamarai elnökség az együttműködési lehetőségek bővítése érdekében, tovább folytatta találkozóit a térség nagyobb településeinek vezetőivel. Ezen a héten Sellye és Vajszló polgármestereivel találkoztunk.

Az ipar és a turizmus területén szeretnénk úgy együtt működni az önkormányzatokkal, hogy az segítse a vállalkozásokat, növelje a termelékenységet és a térség számára fejlődést hozzon.

Ebben a térségben, az Ormánságban kicsit más a helyzet, mint a Villány-Siklósi térségben.

Itt főleg az iparfejlesztés került előtérbe. Sellyén az ipari parkban, további fejlesztésekkel, üzemcsarnokok építésével szeretnék a hazai és külföldi befektetők és a helyi vállalkozások betelepülését ösztönözni. Az ipari park fő profilja: logisztika, kereskedelem és gyártás.

A vajszlói önkormányzat, a Ganz Művek régi gyártelepének megvásárlásával szeretne kialakítani ipari vállalkozások betelepülésére alkalmas területet.

A polgármesterek a fenti stratégiai célok megvalósításában látják az együttműködés lehetőségét és kérik a kamara segítségét.

 

A turizmus területén elsődleges feladat az Ormányság természeti szépségeinek, adottságainak megismertetése és a turizmus nagy térképére való felkerülésük támogatása. A Kamara kezdeményezte üzleti hálóra ebben a térségben még nagyobb szükség lenne, hogy az itt lévő kevésbé ismert turisztikai szolgáltatókat bekapcsolja a gazdaság vérkeringésébe és a helyi termékeket gyártó kisüzemeket szélesebb körben megismertesse.

 

A találkozók nagyon pozitívak voltak, mert a felek teljes támogatásukról biztosították egymást és szervezett, közös együttműködést ígértek.