Ipari park kialakítása Harkányban

Szerző: Vida Laura | 2018. január 9.

Harkány városa TOP pályázati keretből nyert 392 millió forint támogatást, ipari területének fejlesztésére.

Harkány az idegenforgalom fejlesztése mellett célul tűzte ki azt is, hogy megerősítse és bővítse a városban működő vállalkozásokat.

Ennek érdekében pályázatot nyújtotak be a település Gépállomás elnevezésű területének fejlesztésére. A nyertes pályázatnek köszönhetően benzinkút melletti gépállomást 10 db, 3 és 5 ezer négyzetméter közötti területekre osztják. Kialakítják a telkek belső, iparterületen belüli elérhetőségét, illetve a terület védelmét szolgáló kamerarendszert is kiépítenek, továbbá a betelepülési szándék ösztönzéseképpen bővítik a vállalkozásoknak nyújtott szolgáltatások körét. A fejlesztésnek köszönhetően a kis környezeti terheléssel járó termelő ipari tevékenységek, a szolgáltató szektor és az agráripar erősítése a cél. Megfelelő telephelyet biztosítanak a Városgazdálkodásnak is, mely szintén a területre költözik.

 

 Az új vállalkozások sikeres elindításához és meglévők fejlődéséhez, megerősítéséhez a város jó feltételeket tud kínálni a kialakítható övezettel. A projekt várhatóan 2019-ben zárul.