Üdvözöljük a

Kamara a térségi-vállalkozói projektekért | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamara a térségi-vállalkozói projektekért

Szerző: Sándor Andrea | 2014. február 6.

A Kamara Siklósi Városi irodája a közeljövőben a projektgazdák részére tájékoztató fórumot szervez, amelyre várja az érintettek jelentkezését.

Kamaránk egy évvel ezelőtt éles kritikát fogalmazott meg a 2014-2020 tervezési időszakra szóló Baranya megyei fejlesztési koncepció megalapozó elemzéseivel és a várható fejlesztési irányokra vonatkozó javaslatokkal kapcsolatban. A Baranya Megyei Közgyűlés ezt követően – az utólag biztosított állami támogatás adta lehetőség alapján – külső szervezetet kért fel a megyei területfejlesztési dokumentumok elkészítésével. A megbízott szervezet nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a gazdaságfejlesztési területekre. Az előzetes egyeztetések szerint olyan fejlesztési programot kíván készíteni, amely találkozik a térség vállalkozóinak elképzeléseivel és céljaival. Kamaránk azzal kívánja ezt a megye felzárkózási lehetőségét alapvetően befolyásoló tevékenységet elősegíteni, hogy rendszeresen tájékoztatja a vállalkozókat a tervezési munka állásáról, segít összegyűjteni azokat a vállalkozó fejlesztési elképzeléseket, terveket (projekteket), amelyek programba építésével a megvalósítás feltételei is kedvezőbbé válnak.

 

A projektgyűjtésben egyrészt az itt megtalálható projekt adatlap kitöltésével és beküldésével, másrészt a projekt rövid leírását tartalmazó beküldésével (Siklós, Köztársaság tér 8.) lehetséges. Mindkét esetben a projektismertetőket bizalmasan kezeljük, azok tartalmát a tervező szervezeteken kívül, harmadik személynek nem adjuk tovább.

 

A tét óriási. Ha nem sikerül gazdasági projekteket azonosítanunk és a politikai döntéshozókat meggyőzve azokat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programba (TOP), illetve a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programba (GINOP) már tervezési szinten beépíteni, akkor a régió lemaradása felgyorsul.

 

Ha Önnek, illetve az Ön által vezetett vállalkozásnak van projekt elképzelése és azt meg is akarja valósítani, minél előbb jelezze felénk, hogy részvételét biztosíthassuk a Siklóson a közeljövőben a projektgazdák részére megrendezendő tájékoztató fórumra.

 

További információ: Sándor Andrea + 36 20 361 9553