Konkrét egyeztetések az önkormányzatokkal

Szerző: Nagy Andrea | 2016. december 9.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Siklósi elnökségének tagjai, az előzetes megbeszélések értelmében felvették a kapcsolatot a villányi és a siklósi önkormányzat, a polgármesterek által erre kijelölt szakembereivel.

Villányban elsődleges cél volt, hogy feltérképezzük azokat a kapcsolattartó embereket, akik a kölcsönös együttműködést segítik.

Itt minden a turizmusnak van alárendelve, ezért a fő cél azoknak a területeknek a további fejlesztése, ami a turizmus színvonalát fejlesztik és segítik a látogatottság növelését. Az előbbihez nagyon fontos a szakképzett munkaerő megléte, és a kisvállalkozásoknak a kor kihívásainak való folyamatos felkészültsége. Az utóbbinál pedig nagyon fontos a rendezvények megfelelő népszerűsítése és a térség rendezvény-naptárába való, más hasonló megmozdulásokkal nem ütköző beillesztése.

 

Siklóson már az együttműködésre való, konkrét elképzelésekkel találkoztunk. Az Ipari park, a befektetés ösztönzés, befektetők akvirálása, a vállalkozóknak nyújtandó pályázati segítség, kiemelkedő, színvonalas rendezvények szervezése, népszerűsítése, valamint a civil szervezetek bevonása a közös munkába, ezek mind olyan konkrét területek, ahol a kamara és az önkormányzat nagy sikerrel tudna együttműködni.

 

A találkozók nagyon informatívak voltak. A továbbiakban a személyes kapcsolat, a találkozások, a közvetlen információ csere felválthatja a formális, nehézkes kapcsolatokat.