LEADER pénzek a gazdaság fejlesztéséért

Szerző: Vida Laura | 2017. október 5.

2017.szeptember 28-án pályázati tájékoztatót tartottak Siklóson, melyen a kamara siklósi irodavezetője is részt vett.

A Dél-Baranya Határmenti Települések Egyesület (DBHTE)  LEADER akciócsoport fórumán nagy volt az érdeklődés, hiszen a várható helyi pályázati kiírásokat ismerhette meg a hallgatóság.

 

Szarkándi Lajos az Egyesület munkaszervezetének vezetője elmondta, hogy 415 milliós gazdaságfejlesztési forrás áll rendelkezésre a Siklósi-Sellyei járásban. Az akciócsoportnak a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara is tagja, és aktívan részt vett a helyi fejlesztési stratégia kidolgozásában, mely alapján a pályázati felhívások megfogalmazódtak.

A pályázat tervezetek jelenleg minisztériumi jóváhagyásra várnak, várhatóan október végén jelennek meg az Egyesület, illetve a Széchenyi 2020 oldalon.

 

Gazdaságfejlesztés kapcsán 6 pályázati felhívás várható, melyek támogatási intenzitása 70% illetve 60%  a fejlesztési helyszín besorolása alapján. A várható pályázati kiírások témái a következők:

1, Helyi termékek előállítása, marketingjének támogatása

2, Helyi gazdaságot kiegészítő szolgáltatások fejlesztése

3, Helyi termék piacra jutásának segítése (helyi termékek boltja)

4, Helyi termék védjegy

5, Bemutató gazdaságok kialakítása, fejlesztése

6, Térségi üzleti típusú együttműködések támogatása

 

A pályázatokra minden Siklós- Sellye járásban székhellyel, telephellyel, fióktelephellyel rendelkező vállalkozás pályázhat majd. Újdonság, hogy a siklósi cégek Siklóson megvalósuló beruházással is pályázhatnak majd.  

 

A pályázati lehetőségek megjelenéséről kamaránk önkéntes tagjait azonnal értesítjük.