Üdvözöljük a

Mik a tervek 2017-re? | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Mik a tervek 2017-re?

Szerző: Nagy Andrea | 2017. január 13.

A Siklósi Városi Elnökség a 2017-es évre vonatkozóan a következő feladatok elvégzését tűzte ki célul maga elé.

Vannak olyan feladatok, amelyek az iroda napi munkájához szorosan kapcsolódnak. Ilyen például a vállalkozók felé  a tájékoztatás, mely segítségével a szűkebb régió vállalkozásai minél szélesebb körben megismerik a kamara különböző szolgáltatásait, amelyek segítenek a problémáik megoldásában, üzleti partnerkeresésben, hitel-tanácsadásban. Az eddig is népszerű Széchenyi hitelkonstrukció termékeinek szélesebb körű megismerésében, legyen szó akár pályázathoz önerő kiegészítő hitelről vagy akár pályázati támogatást megelőző hitelről.

 

Fontos feladat a szakképzés területén, hogy a vállalkozókat, gyakorlati oktatóhelyeket, az iskolákat és a leendő hallgatókat összehozzuk. A pályaválasztás kapcsán közös rendezvényeket tartsunk, céglátogatásokat szervezzünk.

 

Az idei évben is folyamatos kapcsolattartás tervezünk a térség egyéb fontos szereplőivel, mint a például a Borúttal, vállalkozói és egyéb civil szervezetekkel, helyi egyesületekkel és nem utolsó sorban a települési önkormányzatokkal.

 

A Siklósi Iroda két nagy projektben is aktívan részt vesz. Az egyik a Baranya Paktum rendezvény sorozat, a másik egy saját projekt, egy Térségi Üzleti Közösség létrehozása.

Célja, hogy az egymás mellett és sokszor egymást nem ismerve, sőt még  különböző gazdasági ágakban is működő gazdasági szereplőket összehozzuk, lehetséges kapcsolódási pontjaikat megtaláljuk.  Végeredményben befelé egy belső piac, üzleti háló megteremtése, kifelé pedig egy egységes megjelenés elérése.   A projekt kivitelezése több szálon futna, melynek részletes kidolgozása még folyamatban van. Tervezett futamidő egy év.