Üdvözöljük a

Ötcsillagos lett a harkányi gyógyfürdő | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ötcsillagos lett a harkányi gyógyfürdő

Szerző: Sándor Andrea | 2013. december 9.

Az elérhető legtöbb, vagyis öt csillagot kapott a harkányi gyógyfürdő a Magyar Fürdőszövetség közelmúltban lezajlott minősítésén.

A Magyar Fürdőszövetség évek óta végzi a soraiba tartozó strandok ellenőrzését és minősítését. Az elmúlt hónapokban Harkányban is vizsgálódtak a szövetség szakemberei.

Az eljárás során nem csak a szolgáltatások minőségét és a környezet állapotát pontozták, hanem a település infrastruktúráját, a megközelíthetőséget, de még a személyzet nyelvtudását és formaruháját is vizsgálták. A legmagasabb pontszámok eléréséhez például egyedi és attraktív belső parkosítás, érintőképernyős tájékoztató berendezés, saját bakteriológiai labor és élménymedence is szükséges volt, amelyek mind megtalálhatók Harkányban.

„Az elért pontszámunk még nem ismert, de mind az öt csillag megszerzéséhez a maximálisan elérhető 213 pontból legalább 200-ra volt szükség” – mondta Kesjár János, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója, aki hozzátette, reméli, hogy az öt csillag is sokakat inspirál majd, hogy felfedezzék, esetleg újrafelfedezzék Baranya megye legjobb gyógyvizes fürdőkomplexumát.