Üdvözöljük a

Pályázati lehetőségek: Küszöbön az új pályázati ciklus | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pályázati lehetőségek: Küszöbön az új pályázati ciklus

Szerző: Sándor Andrea | 2013. október 15.

A Dél-Baranya Határmenti Települések Egyesülete szeptember végén Tájékoztató Fórumot tartott a helyi vállalkozók, szervezetek részére az aktuális, és a 2014-2020-as pályázati ciklus lehetőségeiről.

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat aktuális pályázati lehetőségeiről Vida Laura Baranya megyei referens tartott előadást, amelyben mindenek előtt ismertette a hálózat szerepét, működését és feladatait a vidékfejlesztésben. Tájékozhattunk a hálózathoz való csatlakozás lehetőségéről és szükségességéről.

Részletes tájékoztatót hallhattunk még az ősszel nyíló, Turisztikai tevékenység ösztönzése, valamint a Vidéki lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztése témájú pályázatokról.

 

A 2014-2020 fejlesztési időszakot csak röviden érintett, mert Szarkándi Lajos, az Egyesület munkaszervezet vezetője volt az, aki ezt a témát bővebben kifejtette.

 

Megismerhettük az Európai Unió által meghatározott 11 tematikus célkitűzést, ismerkedtünk az új operatív programokkal valamint a fő nemzeti és EU-s fejlesztési prioritásokkal.

 

A munkaszervezet vezetője sort kerített a LEADER Partnerségi Együttműködési Megállapodás bemutatására, amely egy újdonság lenne a helyi gazdaság fejlesztésében, de szerepe nem lenne elhanyagolható a helyi közösség erő, szemlélet megteremtésében.

 

Végül Szpisják Pál, pályázati referens értékelte, összesítette a 2007-2013-as fejlesztési időszak gyakorlati tapasztalatait.

 

A prezentációkat követően a résztvevők elmondták tapasztalataikat, észrevételeiket, amely prezentációk és segédanyagok a csatolt dokumentumokban mindenki számára hozzáférhetők.