Üdvözöljük a

Piaci lehetőségek az Ormánságban | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Piaci lehetőségek az Ormánságban

Szerző: Vida Laura | 2018. március 10.

A PBKIK munkatársai folyamatosan látogatják a vidéki térségben is azokat a termelő vagy innovatív szolgáltatást nyújtó vállalkozásokat, akik elkötelezettek a baranyai üzleti közösség kialakításában. A héten a kamara siklósi irodavezetője és a kereskedelemfejlesztési osztály vezetője az ormánsági Kisszentmártonban keresték fel az Olajütő Szociális Szövetkezetet.

 

A PBKIK célkitűzése, hogy a megye kistelepülésin működő vállalkozások számára a lehető legtöbb segítséget nyújtsa működésükhöz, hiszen szerepük kiemelkedő a modern, élhető falvak kialakításában. A falvakban működő sikeres mikro- és kisvállalkozások fontosak a települések lakosságmegtartó képessége szempontjából. Egy sikeres vállalkozás, mely munkahelyeket tud adni még fontosabb az olyan hátrányos helyzetű térségben, mint az Ormánság.

 

A szövetkezet 2009-ben alakult az Országos Foglalkoztatási Alapítvány által kiírt „Szövetkezz 2007” pályázat segítségével. Eredeti céljuk a tökmagolaj előállítása volt, melyet később kiegészítettek hidegen sajtolt napraforgóolaj, lenolaj, mákolaj, dióolaj és szőlőmag-olaj előállításával is. Ahogy azt az üzemben elmondták, az olajok hidegsajtolási eljárással készülnek, mely lényegesen kíméletesebb más technológiáknál, jobban megőrzi az olaj kedvező beltartalmi értékeit. Mindenféle vegyi anyag hozzáadása nélkül, natúr olajat állítanak elő, amely hosszú ideig felhasználható. Termékeik teljesen természetes eredetűek, semmiféle hozzáadott anyagot és tartósítószert sem tartalmaznak, és már különböző ízesítésekkel is kaphatók.

A látogatás során Bogdán Gáborral a kamara munkatársai egyeztettek a Szövetkezet lehetőségeiről. A Kamara részéről bemutatták azokat a lehetőségeket (partnerek megkeresése, képzési lehetőségek, forrás bevonás, piaci megjelenés), melyek elérésében a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szakértő kollégái segíteni tudnak. Az egyeztetés első állomása lehet egy sikeres együttműködésnek, és így a vállalkozás sikeréhez a PBKIK is hozzájárulhat.

Kapcsolódó anyagok: