Üdvözöljük a

Tanulmányút a testvérváros, Donji Miholjac ipari parkjába | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Tanulmányút a testvérváros, Donji Miholjac ipari parkjába

Szerző: Nagy Andrea | 2015. október 21.

Siklós Város Önkormányzata pályázatot nyújt be a „ Siklósi Ipari Park „ cím elnyeréséért - amellyel egy megfelelő infrastruktúrával ellátott ipari övezetet hozna létre -  és egy inkubátorház építéséért.

A pályázat sikeres megvalósítása érdekében az Önkormányzat folyamatos találkozókat tart ebben a témában a képviselőknek, a vállalkozóknak és a szakembereknek.

Ennek a folyamatnak volt a következő állomása Siklós testvérvárosának a „Janjevci” Ipari Övezetnek és Inkubátorháznak a megtekintése.

 

2002-ben, Donji Miholjácban a fejlesztéseket 3 területen hajtották végre. Elkezdték kialakítani az Ipari parkot, a Kereskedelmi Övezetet és az Inkubátor házat.

Az így kialakított ipari övezet jelenleg 126 hektáron működik, jelenleg 36 céggel, akik 700 embert foglalkoztatnak. A cégek főként fafeldolgozással, fémiparral és élelmiszer feldolgozással foglalkoznak.

Az Inkubátorházat 2003-ban 12 jogi személy hozta létre a szakképzés biztosítására.

Több területre képeznek embereket, CNC esztergályosokat, kőműveseket, de az utóbbi időben az informatikai szakmák kerültek előtérbe.

 

A két város vezetői a következő hónapra kitűztek egy további találkozót, hogy a megjelenő pályázatokra időben fel tudjanak készülni egy lehetséges együttműködéssel.