Üdvözöljük a

Tudunk-e közösen előre lépni? | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Tudunk-e közösen előre lépni?

Szerző: Nagy Andrea | 2017. március 3.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Siklósi Irodája találkozót kezdeményez a siklósi térségben működő vállalkozásokkal a felmerülő problémák, az aktuális lehetőségek, és a szorosabb, eredményesebb együttműködés érdekében.

Ezen a héten a Tenkes Csárda, a Fülemüle csárda és a Piknik Center vezetőivel történt a megbeszélés.

Az egyik legnagyobb problémát az utánpótlás jelenti. Kevés a tanuló és azok közül is elvétve található elhivatott, a vendéglátásban gondolkodó diák, akik nem csak kényszerből tanulják a szakmát.

Felhígult a szakma, kevés a jó étterem, ahol a magasabb árak bevezetésével megfizethetők lennének a jó szakemberek.

Javaslatként felmerült a vállalkozások aktívabb bekapcsolása a pályaválasztásba, a pincér, szakács, vendéglátós szakmákban más szakmákhoz hasonló, a tanulók kreativitását kiaknázó szakmai versenyek bevezetése.

Örömmel hallották a vállalkozások, hogy az iskolában oktatott, elavult tananyag frissítésére a Kamara által működtetett Mester Klub már tett aktív lépéseket.

Az aktualitásokról is szó került, a határ menti együttműködést elősegítő Interreg Pályázatról, a Kamarai Védjegyről, a helyi termékeket és szolgáltatásokat egy keres-kínál online felületen összehozó Network hálózatról és az induló KKV Akadémiáról.

A most elinduló párbeszéd nagyon hasznosnak bizonyult, mert mindenki jutott olyan információhoz, amely előre lépést jelent a mindennapokban és olyan problémák kerültek felszínre, amelyekre talán közösen tudunk megoldást találni.