Üdvözöljük a

Turizmus Bankot akar a kormány | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Turizmus Bankot akar a kormány

Szerző: Sándor Andrea | 2013. november 11.

A Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusfejlesztési koncepciójában mintegy 3 év után ismét felbukkant egy Turizmus Bank létrehozásának ötlete - írta a Világgazdaság.

"A pénzügyi válság következtében különösen nehézkessé vált a hosszabb távú befektetésnek minősülő, a konjunktúrának és más, a szektoron kívül álló hatásoknak kitett turisztikai fejlesztések banki finanszírozása. Erre ad választ a Turizmus Bank koncepciója, de emellett törekedni kell arra, hogy különböző támogatott hitelkonstrukciókkal minél több bank részéről is váljon elérhetővé a turisztikai projektek finanszírozása."

A tárca a Világgazdasággal azt közölte: nem egy önálló bank létrehozása a cél, hanem egy meglévő állami bank tevékenységi körét szeretnék bővíteni osztrák minta alapján. A lap felidézte: a Fidesz turisztikai munkacsoportjának vezetője, Bánki Erik legutóbb 2010-ben beszélt arról, hogy külföldi mintára Magyarországon is létre kellene hozni egy olyan bankot, amely részben az állam, részben kereskedelmi bankok tulajdonában lenne, és kifejezetten a turisztikai ágazat finanszírozását szolgálná.