Üdvözöljük a

Újabb fejlesztések a Harkányi fürdőben: elkészült a Lepke és a Gyermekmedence | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Újabb fejlesztések a Harkányi fürdőben: elkészült a Lepke és a Gyermekmedence

Szerző: Nagy Andrea | 2015. július 1.

Egy közel 150 millió forintos beruházás révén teljesen megújult a Harkányi Gyógyfürdő lepke medencéje, mely Magyarország egyik legnagyobb feszített víztükrű medencéje.

A felújítási munkálatok áprilisban kezdődtek, és szűk három hónap alatt a végéhez is értek. A fejlesztés befejeztével, átadták a vizes élményelemekkel tarkított, szintén felújításon átesett gyermekmedencét is, így a fürdő teljes területén elkezdődött a 2015-ös strandszezon.

A lepke medencére már igencsak ráfért a felújítás, hiszen a medence mindkét oldalán jelentős mennyiségű víz szivárgott el, megnövelve a napi működési költséget. Mindezt csak tetézte, hogy a medence gépészeti megoldásai elavultak. A korszerűsítés során új vízzáró réteg került beépítésre és új burkolatot is kialakítottak. A Lepke medence július 3-ától várja újra a strandolni vágyókat.

Nem ezek az egyetlen felújítások a gyógyüdülő területén, a folyamatos szépülés és fejlesztés jegyében új járdaszakaszok épülnek, megújításra kerülnek a vizes helyiségek, de az információs rendszerek is új külsőt kapnak, hogy a fürdőzők minél modernebb körülmények között élvezhessék a közel 200 éves gyógyvíz jótékony hatásait.

A fürdőkomplexum tervei szerint az ingyenes csúszda, a jövőben csúszdaparkká bővítése is megvalósul, és legkésőbb 2016-ra még több élményelem egészíti majd ki a szolgáltatásokat.