Üdvözöljük a

15 millió euró a fiatalok foglalkoztatására | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

15 millió euró a fiatalok foglalkoztatására

Szerző: Pfiszter Melinda | 2015. február 9.

Az Európai Bizottság azt javasolja, hogy uniós szinten egymilliárd eurót fordítsanak az idén a fiatalok foglalkoztatásának fellendítésére, ebből az összegből Magyarország hozzávetőlegesen 15 millió eurót kaphat.

Minden tagállam elfogadott egy ifjúsági garanciaprogramot, amelynek értelmében garantálják a 25 év alatti fiataloknak egy minőségi állásajánlat, tanulószerződéses gyakorlati képzés vagy képzés lehetőségét az iskola elhagyását vagy a munkahelyük elvesztését követő négy hónapon belül. A mostani bizottsági bejelentés segít e garancia valóra váltásában.

 

A bizottság magyarországi képviselete az MTI-nek február 4-én eljuttatott közleményében kifejtette: az uniós testület azt ajánlja, hogy idén egymilliárd eurót biztosítsanak erre a célra az ifjúsági foglalkoztatási kezdeményezésből. Az összeg akár a harmincszorosát is elérheti a tagállamok által az ifjúsági foglalkoztatás növelésére felhasználható előfinanszírozási összegnek, így akár 650 ezer fiatalt segíthetnek a gyorsabb munkához jutáshoz – áll a közleményben.

 

Az Európai Parlament és a Tanács vitatja meg a jogalkotási javaslatot, amelyet el kell fogadniuk ahhoz, hogy hatályba léphessen. A kezdeményezésből Magyarország is részesül. Az országnak jutó csaknem 50 millió eurós támogatásból hozzávetőlegesen 15 millió eurót kaphat meg már az idén, amennyiben elfogadják az operatív programot.

 

Forrás: MTI