Üdvözöljük a

32 pont nem kevés! | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

32 pont nem kevés!

Szerző: Sarkadiné Schmidt Alexandra | 2017. július 3.

Az OKJ szakképesítés többletpontot ér a felvételin. A felsőoktatási felvételi eljárásban július 12-ig kell feltölteni a szükséges dokumentumokat.

Szakirányú továbbtanulás esetén az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő 54-es vagy 55-ös szakmaszámú szakképesítésért maximum 32 pont jár. Az emelt szintű szakképesítéseket iskolarendszerben szakgimnáziumokban (szakközépiskolák új elnevezése) lehet megszerezni.


Kötelezően adandó többletpontok járnak emelt szintű érettségi vizsgaeredményért, nyelvtudásért, esélyegyenlőségért, felsőoktatási szakképzésért, az egyes képzési területeken további többletpontok adhatók tanulmányi – OKTV, SZKTV, SZÉTV - és művészeti versenyeredmények alapján, a fenti emelt szintű OKJ szakképesítés vagy sporteredmény alapján.


Maximum 100 többletpontot számolnak el akkor is, ha a különböző jogcímeken járó többletpontok összege több lenne.


A többletpontok nem járnak automatikusan: legkésőbb 2017. július 12-ig igazolni kell a jogosultságot. A megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy a többletpontokat igazoló dokumentumokat szkennelés után az e-felvételi rendszerébe kell feltölteni. Nem kell feltölteni az érettségit igazoló dokumentumokat, ezeket az Oktatási Hivatal egy központi rendszerből be tudja szerezni.