Üdvözöljük a

420 új munkahely jön létre Pécsett – Új vállalat települ Baranyába | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

420 új munkahely jön létre Pécsett – Új vállalat települ Baranyába

Szerző: Fülöp Attila | 2015. március 5.

Új üzemét Pécsett hozza létre a Harman/Becker Automotive Systems Kft. A három és fél milliárdos beruházással a cég várhatóan 420 új munkahelyet teremt városunkban.

A vállalat megjelenése munkaerő-piaci szempontból jelentős előrelépést jelent Pécsnek. A Baranyában megvalósuló beruházással a vállalat magyarországi telephelyein foglalkoztatott munkavállalók száma várhatóan meghaladja a 2000 főt.

Az amerikai vállalatcsoport világszerte a gépkocsik infotainment berendezéseinek innovációs vezetői közé tartozik, amely több nemzetközi helyszínen fejleszti a mobilkommunikációs technológia jövőjét: a high end audiorendszerektől a komplett – navigációval, beszédvezérléssel, internet, e-mail, MP3, tv, DVD és video funkciókkal rendelkező – infotainment állomásokig. Csúcsteljesítményű, több csatornás, surround hanggal rendelkező audiorendszerével, nagy sebességű DVD/CD-n alapuló navigációs rendszerével a Harman/Becker fontos helyet foglal el a nemzetközi versenyben. Az amerikai vállalat hangtechnikai berendezései megtalálhatóak számos luxusautóban, a cégcsoport beszállítója többek között olyan prémium gyártóknak, mint az Audi, a BMW, a Mercedes, a Porsche vagy a Land Rover. A vállalat egyike a száz legnagyobb első körös autóipari beszállítónak a világon.

 

Forrás: MTI