Üdvözöljük a

5 szakmában állhatunk a dobogón | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

5 szakmában állhatunk a dobogón

Szerző: Bonyár Marietta | 2015. április 1.

Lezárultak az idén nyolcadik alkalommal megszervezett Szakma Sztár verseny középdöntői. Kialakult a Szakma Sztár verseny baranyai döntőseinek mezőnye, 9 tanulónak 5 szakmában van esélye dobogóra állni.

Gépi forgácsoló szakmában 4 pécsi tanuló Bősz Richárd Ádám, Andrásfalvy Kristóf Péter, Tóth Gergely és Barbér László József is tovább versenyezhet. Mindannyian a „kamarai gépipari osztályba” járnak, gyakorlati képzőhelyük a SOMAPAK Csomagolástechnikai Gépgyártó Kft. és a Hauni Hungaria Kft. Női szabó szakmában Bíró Ramóna versenyző szintén döntős, ő a Pécsi 500. sz. Angster József Szakképző Iskola diákja.

 

A Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola diákjai közül ruházati eladó szakmában Czeglédi Dalma jutott tovább, akinek gyakorlati helye a Momo-Fashion Kft., valamint műszakicikk eladó szakmában Linder Krisztián, aki a Spar Magyarország Kft-nél tölti gyakorlatát.

Hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő szakmában a Pécsi Simonyi Károly Szakközépiskola és Szakiskola tanulói Kajtár Márió és Schaffler Béla jutottak a döntőbe.

 

A verseny döntője, a Szakma Sztár Fesztivál április 27–29. között Budapesten kerül megrendezésre.

Kapcsolódó anyagok: