Üdvözöljük a

50 csapat az 5. Gép-Ésszel Baranyában versenyen | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

50 csapat az 5. Gép-Ésszel Baranyában versenyen

Szerző: Somogyi-Antalfy Krisztina | 2015. január 28.

Évről évre egyre népszerűbb a kamara pályaválasztási versenye, melynek célja a gépipari szakmák népszerűsítése. Ezt mutatja az is, hogy az idei évben ismét a korábbiaknál több csapat jelentkezett. A három fordulós versenyen baranyai általános iskolák tanulói, valamint a csapatokat segítő tanárai vehetnek részt. Ők üzemlátogatásokon és játékos feladatokon keresztül ismerkedhetnek a munkaerőpiacon keresett gépipari szakmákkal.

Az idei évben 5. alkalommal megrendezésre kerülő versenyen kereken 50 csapat, tehát 150 diák indult el. A nevezéssel egybekötött szakmaismereti totó kérdéseit az erős mezőnyben többen is hibátlanul válaszolták meg. Az önálló információ-gyűjtést és feldolgozást igénylő feladattal minden diák hasznos tudást kaphatott.

Az eredményeket kiértékelve az a döntés született, hogy az idei évben a veszélyzónában lévő csapatok is megkapták az esélyt, hogy bizonyítsanak a következő fordulóban.
Így a 2. fordulóban 7 pécsi iskola és 17 megyei település iskolájának csapata vehet részt üzemlátogatásokon. Ezeket a programokat minden esetben a kamara szervezi, a csapatok utaztatását is biztosítva. A versenyzők feladata a látogatási napló elkészítése, minden tudásukat beleadva.

Az 5. Gép-Ésszel Baranyában versenyről folyamatosan beszámolunk a Pályaválasztás Baranya weboldalon.