Üdvözöljük a

A cégek az üzleti környezet javulására számítva optimistán tekintenek a 2016-os évre | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A cégek az üzleti környezet javulására számítva optimistán tekintenek a 2016-os évre

Szerző: Fülöp Attila | 2016. június 1.

A versenyszféra összességében optimistán tekint az idei évre, és az üzleti környezet javulására utaló várakozások várhatóan együtt járnak majd a foglalkoztatás növekedésével - derül ki egy aktuális felmérésből.

A hazai munkaerőpiac legnagyobb reprezentatív vizsgálat-sorozata az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) és a Nemzetgazdasági Minisztérium együttműködésében valósult meg. A vállalkozások rövid távú gazdasági kilátásainak és munkaerő-piaci döntéseinek felmérésére irányuló kutatás eredményeként minden évben elemző tanulmány készül.

Az elemzés a foglalkoztatás alakulására, a cégek üzleti helyzetére, valamint a jövőre vonatkozó kilátásokra adott válaszokat dolgozza fel. A tanulmányban olvashatunk makrogazdasági trendekről (nemzetközi kitekintéssel), és a 2016-ban várható munkaerő-kereslet mellett, a foglalkoztatás általános jellemzőiről és toborzási nehézségekről is.


Az aktuális tanulmány, valamint a korábbi évek felméréseinek eredményei IDE kattintva érhetőek el.

 

 

Kapcsolódó anyagok: