Üdvözöljük a

A digitális szakadék csökkentése | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A digitális szakadék csökkentése

Szerző: Piacsek László | 2017. január 19.

A Pécsi Szakképzési Centrum a hátrányos helyzetű, különösen alacsony iskolai végzettségű, digitális készségekkel nem rendelkező, munkavállalási korú személyek számára ingyenes 35 órás képzéseket szervez. A képzések hozzásegítik a résztvevőket a munkaerőpiaci esélyeik javításához, mivel a jövőben elhanyagolható lesz azon munkahelyek száma, ahol nem alapvető követelmény az infokommunikációs eszközök készségszintű használata.

Kik vehetnek részt a programban?

A projektben a tankötelezettségi kort (16 év) betöltött és a munkavállalási kort (65 év) be nem töltött, általános iskolai végzettséggel rendelkező, kevésbé fejlett régiókban (Észak-magyarországi, Észak-alföldi, Dél-alföldi, Közép-dunántúli, Nyugat-dunántúli, Dél-dunántúli), magyarországi lakóhellyel rendelkező olyan magánszemélyek képzése támogatható, akik a szerződéskötés időpontjában nem állnak középiskolával, felsőoktatási intézménnyel tanulói/hallgatói jogviszonyban, a képzési programmal párhuzamosan nem vesznek részt hazai vagy európai uniós forrásból megvalósuló digitális kompetenciafejlesztésre irányuló informatikai képzésben, előnyt élveznek azon személyek, akik az általános iskolai végzettségen kívül legfeljebb alapfokú részszakképesítésben szerzett bizonyítvánnyal rendelkeznek.

 

Képzési programok tartalma:

Digitális ismereteket: pc-k, tabletek, okostelefonok segítségével internet (levelezés, böngészés) használata, információ gyűjtése, felhasználása és tárolása.

 

A tanfolyam végén a résztvevők az európai közösség digitális irányelveit is teljesítő Tanúsítványt kapnak. A képzések „Első lépések a digitális világba” (IKER1 szint) valamint „Önállóan használom az informatikai eszközömet” (IKER 2. szint) című, egységes képzési programok alapján, egyenként 35 óra időtartamban valósulnak meg.

 

Az érdeklődő a projekt honlapján (www.ginop612.nive.hu) a regisztrációs felületen regisztrálhat a személyes adatai, valamint a képzéssel kapcsolatos igényei (képzési szint, képzési helyszín, képzési időszak) megadásával, kapcsolattartó Hári Aliz munkanapokon 8:00-16:00 között (+36-30-908-0079; hari.aliz@kivisz.hu).

 

A program felhívása a csatolt dokumentumban olvasható.