Üdvözöljük a

A duális felsőoktatás fejlesztéséért | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A duális felsőoktatás fejlesztéséért

Szerző: Piacsek László | 2017. augusztus 3.

A kamara elkötelezett a duális szak-, és felsőoktatás fejlesztéséért, kiszélesítéséért, népszerűsítéséért. A Pécsi Tudományegyetem sikeres pályázatot nyert „A duális képzés fejlesztése a Pécsi Tudományegyetemen” címmel, melynek megvalósításában a PBGSZ Nkft. és a kamara is szerepet vállal.

Az EFOP 3.5.1-16-2017-00003 azonosító számú, 5 éves projekt célja a Pécsi Tudományegyetem duális felsőoktatási képzéseinek folyamatos fejlesztése és bővítése. A korábbi tapasztalatok alapján egy a képző intézmény, a gyakorlati képzők, a hallgatók és a munkaerőpiac érdekeit, elvárásait is képviselő és összefogó, korábban már a PBGSZ Nkft. és a kamara által működtetett Képzésfejlesztési Monitoring Bizottság képes ezt a folyamatot koordinálni.

 

Hatalmas jelentőséggel bír, hogy a duális felsőoktatási képzési rendszeren keresztül a hallgatók nem csak a sokak által hiányolt szakmai gyakorlatot szerezhetik meg, de további szükséges ismereteket és kompetenciákat is, azonban a kellő eredményt csak egy megfelelően felmért, előkészített, összehangolt és monitorozott folyamaton keresztül lehet elérni.

 

A projekt hozzájárul a felsőoktatási rendszer fejlődéséhez, illeszkedik az EFOP és az Európa 2020 célkitűzéseihez, a felsőfokú végzettségűek számának növeléséhez, közvetve pedig a fiatalok munkaerő-piaci elhelyezkedésének javításához.

 

A projekt szakmai célja a legkoncentráltabb megfogalmazásban a munkaerő-piachoz való igazodás, a hallgatók és az oktatók munkaerő-piaci kompetenciáinak a fejlesztése szándékában összegezhető.