Üdvözöljük a

„A jó szakma felér egy diplomával” - a döntő kapujában | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

„A jó szakma felér egy diplomával” - a döntő kapujában

Szerző: Bonyár Marietta | 2016. március 4.

A januári elődöntőket követően folytatódik a verseny, Baranya megye 6 iskolájából 11 szakmában 17 versenyző jutott tovább a következő fordulóba. A válogató versenyek februárban és márciusban az ország több pontján zajlanak.

A válogató nagyrészt olyan gyakorlati versenyfeladatokból áll, melyek megoldása a döntő helyszínén nem lehetséges vagy nehezen megvalósítható, valamint alkalmas a versenyzők gyakorlati felkészültségének mérésére. A válogatón legjobb eredményt elérő versenyzők jutnak a verseny döntőjébe, ami a korábbi évekhez hasonlóan a Szakma Sztár Fesztivál keretében kerül megrendezésre 2016. április 18-20. között Budapesten. A verseny közönsége a szakmai érdeklődőkön és a széles közvéleményen túl, azok a pályaválasztás előtt álló fiatalok, akik az egyes szakmák utánpótlását jelentik. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara az idei évben közel 500 hetedikes általános iskolás tanuló ingyenes részvételére biztosít lehetőséget a fesztiválon és szervezi meg az utazást számukra. Ezeknek a gyerekeknek jelentős motiváció, hogy a helyszínen láthatják diáktársaikat, akiket majd követhetnek.

Néhány szakmában már lezajlottak a válogatók, a döntőbe jutott versenyzők névsora a versenyek hivatalos honlapján, a www.szakmasztar.hu oldalon megtekinthető. Fodrász, valamint hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő szakmában már biztosan van egy-egy döntőbe jutott versenyzőnk Keresztúri Angéla és Baluka Patrik személyében, mindketten a PSZC Simonyi Károly Szakközépiskolája és Szakiskolájának tanulói.

Az országos döntőbe jutott versenyzők iskolaigazgatói és gyakorlati felkészítői részére 2016. március 22-én egy az országos döntő lebonyolításával kapcsolatos tájékoztatót tartanak a szervezők Budapesten a Bank Center épületében. A konkrét időpontokról az intézmények személyes értesítést kapnak.