Üdvözöljük a

A jó szakma felér egy diplomával - megkezdődött a szakmák versenye | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A jó szakma felér egy diplomával - megkezdődött a szakmák versenye

Szerző: Bonyár Marietta | 2016. január 8.

Az NGM és az NFM a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) közösen a nappali tagozaton végzős tanulók számára 40 szakképesítésben idén is meghirdette a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt . A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett elődöntőkre január 6. és 21. között kerül sor, melyekre összesen 266 tanuló adta be jelentkezését 28 szakmában.

Legtöbben vendéglátóipari szakmákban indulnak a megmérettetésen, amit a kereskedelmi és gépipari szakmák követnek.

Pécsett az első héten 128 tanuló részvételével 12 szakmában zajlottak le az írásbelik, az alábbi szakmákban: asztalos, faipari technikus, automatikai technikus, magasépítő technikus, kőműves és hidegburkoló, festő, mázoló, tapétázó, villanyszerelő, elektronikai technikus, gépgyártástechnológiai technikus, pincér, szakács és vendéglátásszervező vendéglős.

Az elődöntőn jól teljesítő tanulók egy további válogató versenyre kapnak meghívást, akik közül a legjobb eredményt elérők jutnak tovább a verseny döntőjébe.

Az elődöntőn, a válogatón és a döntőn is központi feladatot kell megoldani. A verseny hangsúlyozottan gyakorlatorientált, az elméleti részeken is a versenyzők gyakorlatban alkalmazható tudását, teljesítményét méri.

A verseny döntője, a Szakma Sztár Fesztivál 2016. április 18-20. között Budapesten kerül megrendezésre.