A jövő ifjú cukrásztehetségei

Szerző: Sarkadiné Schmidt Alexandra | 2018. február 26.

A Pataki János emlékverseny dísztorta kategóriájában a SIRHA Budapest 2018. kiállításon előkelő helyen végeztek a PSZC Sásdi Vendéglátóipari Szakközépiskola tanulói.

Február 7-9-ig rendezték meg Budapesten a SIRHA Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa Szakkiállításon a Pataki János Emlékversenyen felnőtt és tanuló kategóriában a dísztorta és cukrászati artisztika kategóriákat.


A Cukrász Ipartestület által rendezett verseny célja, hogy széleskörűen nyilvánosan bemutassák a cukrászművészet újdonságait, a cukrászok teljesítményét, valamint új ötletek segítségével lendület adjanak a fiatal cukrász generációnak.


A Pécsi SZC Sásdi Vendéglátóipari Szakközépiskolájából három tanuló nevezett az országos versenyre tortadíszítés kategóriában.


Verbiás Noémi aranyérmet, Hoffer Natália bronzérmet, Fülöp Cintia elismerő oklevelet szerzett. Felkészítő tanáruk Schneiderné Szabados Ildikó, az iskola cukrász szakoktatója felkészítő munkájáért szintén oklevélben részesült. A kiállított versenymunkákat közel 20 ezer látogató tekinthette meg.

 

A tanulók további fejlődését segítik a gyakorlati képzőhelyük mesterei is.:
Verbiás Noémi és Fülöp Cintia CAPRI Cukrászda Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.,
Hoffer Cintia ARBASÜT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft

 

 

Forrás: Pécsi Szakképzési Centrum